Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Κλειστή η εθνική στο ύψος Καλυφτάκη – Πού χρειάζονται αλυσίδες

H κακοκαιρία «Ελπίς» έχει δημιουργήσει ψυχρό κλοιό στη Στερεά Ελλάδα με έντονες χιονοπτώσεις. Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας στο ύψος της Καλυφτάκη. Σφοδρή χιονόπτωση αυτή την ώρα στη Μαλακάσα. Σε επιφυλακή βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εργαζόμενοι και μηχανές, για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους. Μικρά προβλήματα προκάλεσαν συναγερμό μέσα στη νύχτα χωρίς όμως να ενταθούν.

Διαβάστε εδώ πού απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και πού χρειάζονται αλυσίδες

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο τμήμα από το Σχηματάρι μέχρι το Κάστρο Βοιωτίας η χιονόπτωση ήταν συνεχής, αλλά κράτησε για ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα, θέτοντας ωστόσο σε συναγεργμό τα συνεργεία εκχιονισμού που μένουν εκεί για να κρατήσουν το εθνικό δίκτυο ανοιχτό.

Στα ορεινά χωριά του Δήμου Καρύστου αλλά και του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στην Εύβοια δεν σταμάτησε να χιονίζει σποραδικά από τα μεσάνυχτα μέχρι το ξημέρωμα ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι χιονοπτώσεις συνεχίστηκαν με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Ένα μεγάλο μέρος των δήμων στη Νότια Εύβοια έχει ντυθεί στα λευκά χωρίς όμως μεγάλα προβλήματα ενώ με το ξημέρωμα χιονίζει ακόμα και στο Λιμάνι της Κύμης ενώ στο Μετόχι στα ορεινά το χιόνι έχει φτάσει τα 30 εκατοστά.

Μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων παραμένουν εκεί, καθώς αναμένεται η επέκταση της κακοκαιρίας και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια  το ύψος του χιονιού ευρύτερα στην περιοχή θα είναι πολύ μεγάλο όπως επίσης αναμένονται πολικές θερμοκρασίες.

Στους υπόλοιπους νομούς της Στερεάς Ελλάδας δεν υπήρξαν σημαντικά προβλήματα αν και σημειώθηκαν σποραδικές χιονοπτώσεις στην πλευρά της Βοιωτίας ιδιαίτερα στην περιοχή του Διστόμου.

Στη Φθιώτιδα και ιδιαίτερα στους οδικούς άξονες από τη Λαμία προς το Δομοκό, από τη Λαμία προς το Καρπενήσι και από τη Λαμία προς την ‘Αμφισσα δεν παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα καθώς οι θερμοκρασίες κρατήθηκαν γύρω στο μηδέν και δεν υπήρξαν νέες χιονοπτώσεις.

Ωστόσο στη Βοιωτία, κυρίως την Εύβοια αλλά και την Ευρυτανία είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε ορισμένα τμήματα δρόμων κυρίως σε ορεινά χωριά τα οποία όμως αναμένεται να αυξηθούν τις αμέσως επόμενες ώρες με την επέκταση των φαινομένων..

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων εξελίσσεται η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους:

Βοιωτία

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 13,500η χ/θ (διασταύρωση Σκαμνού), έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).
  • Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 4η έως την 16η χ/θ (όρια με Φωκίδα).
  • Στην Επαρχιακή Οδό Φυλής – Δερβενοχωρίων – Ερυθρών Αττικής, από την Μονή Κλειστών έως το χωριό Δάφνη.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Μαγούλας – Οινόης Σχηματαρίου, από την 10η χ/θ (θέση «Καμάρι») έως την 25η χ/θ (θέση «Άγιος Αθανάσιος»).

Εύβοια

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Προκόπι) και στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ, ενώ η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων :

  • Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων – Καρύστου, από την 25η χ/θ έως την 61η χ/θ.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης – Ν. Αρτάκης, από την 6η χ/θ έως την 17η χ/θ.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από την 3η χ/θ έως την 15η χ/θ.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης – Ανδρονιάνων, από την 5η χ/θ έως την 10η χ/θ.

Ευρυτανία 

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου – Λαμίας (Ράχες Τυμφρηστού).
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με το Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι».
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από την 35η χ/θ θέση «Αραποκέφαλα» έως την 45η χ/θ.

Φωκίδα

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 16η έως την 18η χ/θ.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice . gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος