Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πάνω από 700 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Περισσότερες από 700 κλήσεις έχει δεχτεί συνολικά από το πρωί της Δευτέρας το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα.

Ειδικότερα, έχει δεχτεί 710 κλήσεις για μεταφορές ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση, ή για παροχή ιατρικής φροντίδας, από ακινητοποιημένα οχήματα, από οικίες ή επαγγελματικούς χώρους, καθώς και για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες.

Πιο αναλυτικά:

  • Στην Περιφέρεια Αττικής: 353 κλήσεις για κοπές δέντρων και 29 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί: 61 μεταφορές ατόμων, από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση, 617 μεταφορές ατόμων από οχήματα σε ασφαλές σημείο και 102 μεταφορές ατόμων από οικίες και επαγγελματικούς χώρους σε ασφαλές σημείο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει δεχτεί 38 κλήσεις ως κάτωθι: 17 κλήσεις για μεταφορά ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση, 17 κλήσεις για μεταφορές ατόμων από οχήματα σε ασφαλές σημείο, 4 κλήσεις για κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 20 κλήσεις ως κάτωθι: 2 κλήσεις για μεταφορά ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση, 17 κλήσεις για μεταφορές ατόμων από οχήματα σε ασφαλές σημείο, 1 κλήση για κοπή δέντρου.
  • Στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου: 1 κλήση για μεταφορά ατόμου από και προς υγειονομική μονάδα για αιμοκάθαρση και 2 κλήσεις για μεταφορές ατόμων από οικίες και επαγγελματικούς χώρους.
  • Στην Περιφέρεια Κρήτης 7 κλήσεις για την μεταφορά 11 ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό του Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αττικής, ενώ σε μερική επιφυλακή παραμένουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίας Μαγνησίας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων και νήσου Σκύρου.  Τέθηκαν επίσης σε μερική επιφυλακή οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κρήτης, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για όσο διάστημα αυτά εκδηλώνονται, σύμφωνα και με τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της ΕΜΥ, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το προσωπικό των υπόλοιπων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας.

Ακόμη, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στην Αττική για τις αναγκαίες μετακινήσεις με οχήματα, είναι απολύτως απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και για την δική τους ασφάλεια θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος