Με μπόρες χιονιού αποχωρεί η «Ελπίδα» από την Αττική – «Κατεβασιά» ψυχρών αέριων μαζών στις αρχές Φλεβάρη

Με μπόρες χιονιού κορυφώνεται η επέλαση της κακοκαιρίας “Ελπίδα” στην Αττική. Πρόκειται για ένα φαινόμενο με τοπικά χαρακτηριστικά, χωρίς μεγάλη διάρκεια και χωρίς την ένταση των φαινομένων των προηγούμενων 24ωρων.

Δεν βλέπουμε κάτι πιο δύσκολο, είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης στην Αττική. Όμως τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν το βράδυ, ενώ από την Τετάρτη και για ένα τριήμερο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια“, τόνισε η μετεωρολόγος Νικολέττα Ζιακοπούλου στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις“.

Παγετός θα επικρατήσει αύριο σε ολόκληρη τη χώρα, κυρίως της πρωινές ώρες, αλλά ο ήλιος αναμένεται να βοηθήσει στην όλη κατάσταση.

Η κακοκαιρία “Ελπίδα” όμως επιμένει στην Εύβοια, στο Αιγαίο και την Πελοπόννησο. Στην Κρήτη θα συνεχιστούν τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ, όπου θα αφήσει και το τελευταίο χιόνι.

Οι χιονοκαταιγίδες μπορούν να αφήσουν 15 εκατοστά χιονιού σε μισή ώρα, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολα διαχειρίσιμη η κατάσταση, σύμφωνα με τη Νικολέττα Ζιακοπούλου.

Αρναούτογλου: “Κατεβασιά” ψυχρών αέριων μαζών στις αρχές Φλεβάρη

Θα διατηρηθούν τα έντονα θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα σε πολλές περιοχές της χώρας, τουλάχιστον μέχρι αρχές Φλεβάρη! Πιο σημαντική δείχνει η “κατεβασιά” ψυχρών αέριων μαζών γύρω στις 2-4 του Φλεβάρη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Όσον αφορά στις περιοχές όπου είχαμε χιονοπτώσεις το τελευταίο 24ωρο, μαζί με το σημερινό, θα χρειαστούμε σίγουρα ακόμα ένα 24ωρο για να αρχίσει ο καιρός να γίνεται τόσο μαλακός, ώστε να υποχωρήσουν σε μεγάλο βαθμό τα χιόνια και ο πάγος τουλάχιστον στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας στις περισσότερες περιοχές της Αττικής.

Την Παρασκευή θα έχει βελτιωθεί εντελώς η κατάσταση καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα προβλέπεται επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων που θα ανεβάσουν αρκετά τη θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των βραδινών νυχτερινών ωρών.

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα ξαναπέσει η θερμοκρασία (όχι όμως τόσο πολύ όσο τα τελευταία 24ωρα), όμως πιο σημαντική φαίνεται η ψυχρή εισβολή την επόμενη εβδομάδα και κυρίως μεταξύ 2-4 Φλεβάρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος