Κακοκαιρία «Ελπίδα»: H Δευτέρα η πιο επικίνδυνη ημέρα

Η Δευτέρα θα είναι η ημέρα με τα πιο έντονα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Την Τρίτη τα φαινόμενα σταδιακά εξασθενούν. Το κρύο θα παραμείνει όπως και οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Τετάρτη και Πέμπτη λίγο η θερμοκρασία θα ανέβει όμως και πάλι σε θα σημειώνονται αρνητικές θερμοκρασίες.

Την Δευτέρα προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, και βαθμιαία στην ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία) στην ανατολική Στερεά, και τις βραδινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί βαθμιαία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά μάλιστα στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν. Εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι 04 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία Από -02 έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη προβλέπονται οι χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες και από τα βόρεια να εξασθενήσουν, βαθμιαία θα περιοριστούν σε Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. θα φτάσει το πολύ τους 10 βαθμούς και μόνο στα δυτικά και τα νησιά. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός. Ελάχιστη θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία ακόμα και -15 βαθμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος