Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επικρίσεις για την διαχείριση των επιπτώσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Το ερώτημα αν κινητοποιήθηκε επαρκής αριθμός μηχανημάτων για να κρατηθεί ο δρόμος ανοιχτός έθεσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Παππάς, υπογραμμίζοντας  ότι η χώρα και οι μετακινήσεις πρέπει να μείνουν ανοιχτές.

Το ΚΚΕ δια του γραφείου τύπου του σχολίασε ότι όσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, τόσο περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα, όπως οι φυσιολογικές χιονοπτώσεις το χειμώνα, θα βαφτίζονται “ακραία” και “πρωτόγνωρα, αλλά και τόσο περισσότερο θα ακούγονται ανέξοδες συστάσεις και επικλήσεις στην “ατομική ευθύνη”.

Αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία και η ασφαλής μετακίνηση των εργαζομένων, ακόμη και με παύση εργασιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η προστασία από διακοπές ρεύματος και νερού, η φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα για εκείνους που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια, η εξασφάλιση της λειτουργίας των Μέσων Μεταφοράς και των οδικών αξόνων, πολλοί εκ των οποίων είναι απροσπέλαστοι.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, , ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Εργασίας, Π.Τσακλόγλου καθώς και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδη, ώστε να παρθούν μέτρα για την άμεση και ασφαλή αποχώρηση των εργαζομένων από τις βιομηχανικές ζώνες των περιοχών, που πλήττονται από την κακοκαιρία, πριν κλείσουν οι δρόμοι και αποκλειστούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος