Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες τη Δευτέρα, σταδιακή πτώση από την Τρίτη

Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία τη Δευτέρα, φτάνοντας τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους στα κεντρικά και νότια, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Την Τρίτη προβλέπεται μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας και σταδιακή επικράτηση βορείων ανέμων. Την Τετάρτη και την Πέμπτη προβλέπεται περαιτέρω υποχώρηση της θερμοκρασίας, που θα επιστρέψει περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και το μεσημέρι – απόγευμα στα βόρεια και πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα νωρίς το πρωί και τη νύχτα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός. Η ορατότητα νωρίς το πρωί στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος