Καιρός: Ψυχρό μοτίβο σαρώνει την χώρα μας το επόμενο 48ωρο – Πώς θα κινηθεί

Χειμώνα «εξπρές» αναμένουμε από το βράδυ της Δευτέρας (27/3) με απότομη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους, βροχές και χιόνια που θα πέσουν στα ορεινά.

Ο κ. Γιώργος Παπαβασιλείου, Διδάκτωρ Μετρολογίας, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μίλησε στην εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤ για τα χαρακτηριστικά της μίνι κακοκαιρίας και την εξέλιξή της.

«Σήμερα ξεκινά η αλλαγή του καιρού από τα βορειοδυτικά της χώρας μας, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή των Βορείων Βαλκανίων κινείται προς την Ανατολική Ευρώπη και θα συνοδευτεί από ένα ψυχρό μέτωπο το οποίο θα σαρώσει τη χώρα μας ουσιαστικά από απόψε το βράδυ κυρίως αύριο Τρίτη (28/3) έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης». Όπως λέει θα έχουμε τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες και μία ατμοσφαιρική αστάθεια.

Ωστόσο, αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι σημαντική πτώση θερμοκρασίας τοπικά έως και 10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με σήμερα, οπότε θα βρεθούμε κοντά στους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη (29/3) δηλαδή σε ένα πιο ψυχρό μοτίβο τις επόμενες δύο ημέρες». Ακόμα ο κ. Παπαβασιλείου τονίζει ότι θα έχουμε πολύ σημαντική κίνηση των ανέμων ακόμα και στα ηπειρωτικά, πέρα από τα πελάγη στα 7 και 8 μποφόρ που θα επηρεάσουν τοπικά τα δρομολόγια των πλοίων.

Από την Τετάρτη βελτιώνεται σιγά σιγά ο καιρός θα εξασθενήσουν οι άνεμοι και από την Πέμπτη (30/3) η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά στους 20 – 21 βαθμούς.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος