Καιρός: Πού θα βρέξει την Κυριακή – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΡΤ (video)

Περισσότερη συννεφιά προβλέπεται την Κυριακή με τοπικές βροχές κυρίως ως το μεσημέρι, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο. Δευτέρα και Τρίτη μόνο στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακά η θερμοκρασία θα ανέβει, την Παρασκευή σχεδόν με απόλυτη ηλιοφάνεια το θερμόμετρο θα φτάσει και τους 20 βαθμούς. Παρασκευή και Σάββατο ο καιρός θα μυρίσει Άνοιξη.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, το νότιο Αιγαίο και από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα. Οι βροχές όμως μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στο Ιόνιο και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο βόρειο Αιγαίο έως το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές έως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου

Την Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος – Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος