Ο καιρός με την Π. Σπηλιωτοπούλου: Παράταση της κακοκαιρίας – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες (video)

Συνεχίζεται η κακοκαιρία μέχρι την Τετάρτη, με κύρια τσουχτερό κρύο και θερμοκρασίες έως και 12 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, παγετό τις βραδινές ώρες στα βόρεια ισχυρό, θυελλώδεις βοριάδες έως 8-9 μποφόρ και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και χαμηλά στην ανατολική χώρα, με νέα έξαρση των φαινομένων αύριο, η οποία θα επηρεάσει ξανά και βορειότερα τμήματα, αλλά κυρίως πάλι τα ανατολικά και νότια, με τοπικά ισχυρές βροχές και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα ακόμη και της Κρήτης. Μάλιστα, αναμένουμε τοπικά έντονα φαινόμενα, βροχές και πυκνά χιόνια.

Μετεωρολόγος ΕΡΤ: Πάττυ Σπηλιωτοπούλου

Υπομονή όμως, αφού από Τετάρτη μεσημέρι θα αρχίσει η κακοκαιρία να υποχωρεί και την Πέμπτη, φαίνεται να έρχεται επιτέλους η πολυπόθητη άνοιξη…!

ΣΗΜΕΡΑ

Στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο μόνο λίγες συννεφιές και πιθανότητα για λίγα χιόνια στα βορειοανατολικά. Στα κεντρικά, ανατολικά και νότια αυξημένες συννεφιές με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά πρόσκαιρα και χαμηλότερα. Οι βοριάδες θα συνεχίσουν να φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ, πρόσκαιρα στα νότια και τα 9, ενώ θα παραμείνουν και οι πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που δε θα ξεπεράσουν τους 10-12 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Αυξημένες συννεφιές με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια κατά διαστήματα στα γύρω ορεινά-ημιορεινά και για λίγο σε χαμηλά υψόμετρα. Ισχυροί βοριάδες 5-7, στα ανατολικά τοπικά και 8 μποφόρ και θερμοκρασία από 3 έως 8 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λίγες συννεφιές, κυρίως από το απόγευμα. Εξασθενημένοι βοριάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από -1 έως 8 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Κυρίως από τις προμεσημβρινές ώρες περιμένουμε νέα έξαρση των φαινομένων σε αρκετές περιοχές, με βροχές που στα παραθαλάσσια από τη Θράκη μέχρι και την Α. Πελοπόννησο, καθώς και στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους έντονες, ενώ θα ενταθούν και τα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και χαμηλότερα σε Κ/Α. Μακεδονία και Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά, Α. Πελοπόννησο, Εύβοια-Σποράδες αλλά και Κρήτη. Άνεμοι και θερμοκρασία δε θα αλλάξουν σημαντικά…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος