Καιρός: Καλοκαιρία και άνοδος της θερμοκρασίας

Καλοκαιρία προβλέπεται στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Ηλιοφάνεια και αραιές κυρίως νεφώσεις θα επικρατούν έως και το Σάββατο, ενώ δεν αναμένονται αξιόλογες βροχές. Η υγρασία θα είναι αυξημένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματίζεται κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων και η θερμοκρασία, σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, στα κεντρικά και νότια θα φτάσει τοπικά τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας στα ανατολικά αναμένεται την Κυριακή, οπότε θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Σήμερα Τετάρτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η υγρασία θα είναι αυξημένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ, βαθμιαία θα γίνουν νότιοι, 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κατά τόπους θα υπάρχει ομίχλη. Οι άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος