Καιρός: Φθινοπωρινό το Σαββατοκύριακο – Πού θα βρέξει

Άστατος προβλέπεται ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Έως και το σαββατοκύριακο στα κεντρικά και νότια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές, ενώ στα βόρεια αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια. Οι περισσότερες βροχοπτώσεις προβλέπεται να εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι, βορειοανατολικοί στα ανατολικά και ανατολικοί στα δυτικά, θα διατηρηθούν ενισχυμένοι έως και το Σάββατο, την Κυριακή θα εξασθενήσουν λίγο και σταδιακά από τη Δευτέρα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων.

Την Τρίτη προβλέπονται ενισχυμένοι νοτιάδες, άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και νότια, αλλά και ένα νέο σύστημα που θα φέρει αρκετές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο μεσογειακός κυκλώνας που βρίσκεται στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου και επηρεάζει κυρίως τη Σικελία, τα νοτιότερα τμήματα της ηπειρωτικής Ιταλίας και τη Μάλτα, προβλέπεται ότι θα κινηθεί νότια νοτιοανατολικά προς τις ακτές της Λιβύης και δεν θα επηρεάσει σημαντικά τη χώρα μας.

Σήμερα Παρασκευή νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και πιθανώς τα Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στα δυτικά και νότια τους 22 με 23 και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος