Καιρός: Επιδείνωση το Σαββατοκύριακο – Τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, δείτε χάρτες

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για το Σαββατοκύριακο 18-19 Νοεμβρίου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Το σκηνικό του καιρού θα χαρακτηρίζεται από θυελλώδεις ανέμους (8-9 και ριπές 10 μποφόρ) και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπως ανέφερε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Η θερμοκρασία, όπως σημειώνει, στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 – 8 βαθμούς Κελσίου.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ένα ψυχρό μέτωπο θα ξεκινήσει από το βράδυ της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά και πολύ γρήγορα μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου θα έχει περάσει από τα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια. Θα δώσει τοπικές βροχές εκεί και κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο καταιγίδες. Θα δώσει και χιόνια στα βουνά της βόρειας χώρας. Μόλις περάσει οι άνεμοι πλέον θα στραφούν σε βορειοδυτικούς που θα είναι και τοπικά θυελλώδεις αρχικά στο Ιόνιο και πιθανόν και στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα βόρεια. Το βράδυ πιθανόν να χιονίσει και στα κεντρικά ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) όμως θα είναι μια κρύα ημέρα. Η πιο κρύα ημέρα του φθινοπώρου. Τοπικές στα βορειοανατολικά και στο Αιγαίο. Από Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά, όχι όμως στα σημερινά επίπεδα.

Για «κακοκαιρία εξπρές» το Σαββατοκύριακο με κρύο, καταιγίδες και χιόνια κατά τόπους μιλάει και ο Σάκης Αρναούτογλου. Σύμφωνα με τον ίδιο θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με τον μετεωρολόγο να αναφέρει πολλοί θα αναγκαστούν να ανοίξουν την θέρμανση.

Ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωσή του ανέφερε πως το Σάββατο θα έχουμε μια εξπρές αλλαγή του καιρού από βόρεια προς ΝΑ, χιονοπτώσεις ακόμη και στα 1.000 μέτρα και άνω και επικράτηση ψυχρών βοριάδων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος