Με μικρές διαφοροποιήσεις, αλλά με την έντονη ζέστη να επιμένει, θα κυλήσει ο καιρός έως το τέλος της εβδομάδας. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές, ενώ τοπικές μπόρες αναμένονται κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ο καιρός την Τρίτη
Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του ΕΡΤnews Νικολέτα Ζιακοπούλου, την Τρίτη αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια, με τοπικές μπόρες να εκδηλώνονται κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, φτάνοντας τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ τοπικά ενδέχεται να αγγίξουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 36-38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αττική ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς.
Στην Αθήνα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με βόρειους ανέμους έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 26 έως 38 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ωστόσο δεν αποκλείονται μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς.
Τι περιμένουμε την Τετάρτη
Την Τετάρτη η εικόνα του καιρού θα παραμείνει παρόμοια. Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές μπόρες, κυρίως στη Μακεδονία.
Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα πελάγη, φτάνοντας έως τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή και θα φτάσει έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Η ζέστη, λοιπόν, θα συνεχίσει να αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, με τον υδράργυρο να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και τις τοπικές μπόρες να περιορίζονται κυρίως σε ορεινές περιοχές.
Οι εξελίξεις θα παρακολουθούνται συνεχώς, καθώς η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος