Καιρός: Αυξημένη υγρασία και ομίχλες το πρωί, ενίσχυση βοριάδων από το βράδυ

Μεταβολή στο σκηνικό του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας από σήμερα το βράδυ και για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Οι ασθενείς νοτιάδες, η αυξημένη υγρασία και οι τοπικές ομίχλες των τελευταίων ημερών θα διατηρηθούν και σήμερα. Ωστόσο από το βράδυ θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, οι οποίοι την Τετάρτη θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει αισθητή κυρίως στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και κεντρικού Αιγαίου. Η σχετική υγρασία θα μειωθεί αισθητά. Σημαντικές βροχοπτώσεις δεν προβλέπονται, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή.

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Η υγρασία θα είναι αυξημένη και η ορατότητα τοπικά περιορισμένη, ενώ τις πρωινές ώρες θα παρατηρείται κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 3 με 4 μποφόρ. Ωστόσο από το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν αρκετά, φτάνοντας τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα έως 22 με 23 και στα νοτιότερα τμήματα τοπικά 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις πρωινές ώρες και εκ νέου από το βράδυ. Η υγρασία τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένη και η ορατότητα τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι ασθενείς, από αργά το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί και βαθμιαία θα ενισχυθούν, φτάνοντας τη νύχτα τα 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους θα υπάρχει ομίχλη. Οι άνεμοι ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος