K. Βελόπουλος: Πώς μπορεί μια υπόδικη να μπαίνει στο Μαξίμου;

Πόσο σοβαρό είναι ένα κράτος που αφήνει τον καθένα να μπαίνει στο Mέγαρο Μαξίμου; Πόσο σοβαρό κράτος είναι να αφήνει υπόδικο δημοσιογράφο, υπόδικος ήταν η κυρία, να κάνει ερώτηση στον ‘Ελληνα Πρωθυπουργό. Πόσο σοβαρό είναι να αφήνει ο Πρωθυπουργός να απολογείται σε μία υπόδικη για την φιλοξενία των παράνομων μεταναστών;

Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο Κυριάκος Βελόπουλος το χθεσινό λεκτικό επεισόδιο στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και Ολλανδή δημοσιογράφο, Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, η οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προσβάλει τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων του κόσμου, καθώς η κυβέρνηση επιδίδεται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βάρβαρες επαναπροωθήσεις μεταναστών».

Ο πρωθυπουργός έπρεπε να σεβαστεί το τεκμήριο αθωότητας αφού δεν υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση για την υπόδικο, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Αναλυτικά:

«Στα κράτη δικαίου το τεκμήριο της αθωότητας είναι ιερό ζήτημα. Και είναι νομική υποχρέωση και για τους πολιτικούς και για τους νομικούς. Άρα λοιπόν όταν ένας δημοσιογράφος που είναι υπόδικος, όπως είπατε, αλλά δεν έχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση επισκέπτεται οποιοδήποτε παράγοντα και ειδικά τον πρωθυπουργό, ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να σέβεται το τεκμήριο αθωότητας. Έτσι λοιπόν έγινε και με την Ολλανδή δημοσιογράφο», δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος