Κ. Τσίλης (μητροπολίτης ΝΑ Ασίας): Η Κοίμηση είναι απελευθέρωση – Πώς σχολίασε την ευχή «Καλή Παναγιά»

Array

Από τη νότια Ασία ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος Τσίλης,  βρέθηκε στην ΕΡΤ για να υπενθυμίσει την ιδιαίτερη σχέση των Ελλήνων με την Παναγία ως μάνα  και να απαντήσει στο ερώτημα εάν υπάρχουν θαύματα, αλλά και στο εάν είναι δόκιμη η επίκαιρη σήμερα φράση «Καλή Παναγιά».

Η ευχή «Καλή Παναγιά», είναι από τη λαογραφία και σημαίνει με το καλό να γιορτάσουμε, είπε, εξηγώντας ότι «Κοίμηση σημαίνει Απελευθέρωση γι’ αυτό η σημερινή είναι η μεγαλύτερη γιορτή», είπε ο μητροπολίτης Νότιας Ασίας.

«Η Παναγία είναι μάνα που δεν χάρηκε το παιδί της. Το σκότωσαν και ήξερε ότι το παιδί αυτό δεν είναι δικό της γιατί είναι η Θεοτόκος. Εμείς οι ‘Ελληνες ποτέ δεν αμφισβητούμε τη μάνα μας. ‘Ετσι, στην Παναγία είμαστε σα τα μικρά παιδιά, στην αγκαλιά της θα πέσουμε», ανέφερε.

«Κοίμηση, δεν είναι θάνατος. Η Μητέρα όλων είναι στην αναμονή, όπως είμαστε όλοι για τη δευτέρα παρουσία. Ο τελευταίος που πέθανε ήταν ο Χριστός. Με την Ανάσταση του Χριστού έχουμε κίνηση, ταξίδι και ο προορισμός είναι εκεί, όχι εδώ», είπε ο Κωνσταντίνος Τσίλης.

«Τρεις ημέρες μετά την Κοίμηση η Παναγία πήρε πίσω το σώμα της και προγεύεται τον παράδεισο, γιατί υπόσχεση του Χριστού με την Ανάσταση ήταν ότι θα πάρουμε το σώμα και θα είμαστε αναστημένοι», πρόσθεσε.

Κλείνοντας ο κ. Τσίλης μας υπενθυμίζει ότι «η ζωή είναι δώρο που όμως δεν το εκτιμούμε» γιατί «την κάνουμε δύσκολη». Συμπληρώνει ότι  προϋπόθεση για το θαύμα είναι η  πίστη. «Εάν δεν το πιστεύεις δεν γίνεται».

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος