Κ. Συρίγος: Ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ (audio)

«Δεν πρέπει δυστυχώς να μετράμε σε εβδομάδες, αλλά σε μήνες με την περιβόητη μέθοδο του ακορντεόν, ώστε εν συνεχεία με κομβικό σύμμαχο τον εμβολιασμό να ξεφύγουμε οριστικά από το κέντρο των επιπτώσεων της πανδημίας που μας έχει πλήξει», εκτίμησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 & 105,8 και στην εκπομπή «στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα ο Κωσταντίνος Συρίγος, καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και διευθυντής της κλινικής λοιμώξεων του νοσοκομείου Σωτηρία.

Όπως ανέφερε ο ίδιος δεν υπάρχουν κρεβάτια στην ΜΕΘ του Σωτηρία αφού μόλις κάποιο αδειάζει σχεδόν αμέσως γεμίζει, «είμαστε στο 100 συν 1» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε πως το 85% των ασθενών στην Αττική φέρουν την Αγγλική μετάλλαξη του κορονοϊού που σημαίνει πως είναι πολύ πιο μεταδοτικοί, συν το γεγονός ότι αρρωσταίνουν και πιο βαριά. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι μεγαλύτερες ηλικίες και έχουν εμβολιαστεί και προσέχουν περισσότερο, μας οδηγούν στο γεγονός πως έχει πέσει αρκετά ο μέσος όρος ηλικίας ασθενών covid, όπου όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα το περνούν βαριά και κάποιες φορές δεν έχουμε και την επιθυμητή κατάληξη.

«Οι νέοι το έχουν πάρει πιο ελαφρά και γι’ αυτό τιμωρούνται», σημείωσε ο κ. Συρίγος και έθεσε τέλος και μια άλλη διάσταση ως καθηγητής στην Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ λέγοντας πως είναι η δεύτερη χρονιά που φοιτητές ιατρικής κατά την φοίτησή τους δεν βλέπουν ασθενείς ώστε να μαθαίνουν και να εξασκούνται πρακτικά και αυτό είναι σημαντικό έλλειμα που θα το βρούμε μπροστά μας.

Πηγή: 91,6 & 105,8

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος