Κ. Σκρέκας: Θα αποζημιωθούν όσοι έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από 24 ώρες

Θα αποζημιωθούν αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι για τις οικιακές συσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις διακοπές ρεύματος έχει ανοίξει ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι και για να δηλώσουν την ζημιά.

Κ. Σκρέκας: Θα αποζημιωθούν όσοι έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από 24 ώρες

Για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» ο κ. Σκρέκας είπε ότι δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα πήγαν τέλεια όταν νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα για μέρες ενώ πρόσθεσε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ και ο μηχανισμός του προσπαθεί να βελτιωθεί. Τόνισε ότι γίνονται έργα υποδομής και ξεκινά μια γιγαντιαία προσπάθεια για την υπογειοποίση καλωδίων της ΔΕΗ.

Υπογράμμισε ακόμα ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση 4 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών κάτι που όπως είπε θα βοηθήσει ώστε να γνωρίζουν οι τεχνικοί που ακριβώς υπάρχει βλάβη.

Για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι θα δοθούν και τον Φεβρουάριο και υπογράμμισε ότι η επιδότηση θα είναι ανάλογη της αύξησης που θα υπάρξει στην χονδρεμπορική. «Για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ανέφερε ότι έχει δοθεί 15 ημέρες παράταση και όπως είπε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Σημείωσε ότι έχουν αυξηθεί κατά 3 φορές οι αιτήσεις που ανήκουν σε πολύ χαμηλά εισοδήματα, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρχουν οι δικαιούχοι και επιλαχόντες. Δυνητικά όσοι κάνουν αίτηση θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην ανακαίνιση, τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τόνισε ότι αυτή θα αυξηθεί κατά 30% .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος