Κ. Σκρέκας: Η μεταποίηση μπορεί να δημιουργήσει πιο ανθεκτικό παραγωγικό μοντέλο

Σύνοψη
  • Ο υπουργός αναφέρθηκε την αναγκαιότητα προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης που αφορούν σε απαραίτητες δεξιότητες
  • Σχετικά με τον πληθωρισμό τροφίμων ο υπουργός επανέλαβε ότι παρουσιάζει αποκλιμάκωση και σημείωσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν φέρει μηδενικές ανατιμήσεις και μηδενικό πληθωρισμό

Σε μέτρα που θα φέρουν πιο κοντά την βιομηχανία με την αγορά εστιάζει η κυβέρνηση στο άμεσο μέλλον, όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Ο υπουργός αναφέρθηκε την αναγκαιότητα προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης που αφορούν σε απαραίτητες δεξιότητες και υπογράμμισε ότι δίνεται έμφαση και στην κινητροδότηση για συγκεκριμένους βιομηχανικούς κλάδους. Η μεταποίηση μπορεί να δημιουργήσει πιο ανθεκτικό παραγωγικό μοντέλο, τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στους κλάδους που θα δοθούν κίνητρα, ο ίδιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον κλάδο των φωτοβολταϊκών καθώς, όπως είπε, υπάρχει εκπεφρασμένο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές για να κατασκευάσουν εργοστάσια φωτοβολταϊκών και φορτιστών στη χώρα μας, ενώ εκτός των φωτοβολταϊκών, συνέχισε ότι, θα δοθεί έμφαση στην βιομηχανία για μπαταρίες λιθίου, στην βιομηχανία μετάλλων και δομικών κατασκευών, στην φαρμακοβιομηχανία, στη χημική βιομηχανία και στην βιομηχανία τροφίμων.

Σημείωσε ότι η ισχυρή και μακροπρόθεσμη βιομηχανική βάση χρειάζεται σταθερό και προβλέψιμο επενδυτικό περιβάλλον , κάτι που έχει διασφαλιστεί σήμερα στην Ελλάδα, αλλά χρειάζονται και επενδυτικά κίνητρα και υποδομές σε οργανωμένους υποδοχείς και κυρίως ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας και όλα αυτά τα θέματα, συνέχισε, είναι προτεραιότητες για την κυβέρνηση.

Σχετικά με τον πληθωρισμό τροφίμων ο υπουργός επανέλαβε ότι παρουσιάζει αποκλιμάκωση και σημείωσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν φέρει μηδενικές ανατιμήσεις και μηδενικό πληθωρισμό, συνολικά, στα σούπερ μάρκετ και αυτό θα αποτυπωθεί και στους σχετικούς δείκτες, ενώ υπογράμμισε την σημασία που θα έχει η αναβάθμιση της πλατφόρμας e-Καταναλωτής στην καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά. Για τα αυστηρά πρόστιμα σημείωσε ότι «δεν θελουμε να καταστρέψουμε εταιρείες αλλά να υπακούν στο νόμο».

Γενικότερα για την μάχη κατά του πληθωρισμού ο υπουργός, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχουν δημιουργηθεί 400.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2019 κι έχει αυξηθεί και ο κατώτατος μισθός και ο μέσος μισθός για να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα. «Δεν έχουμε φτάσει εκεί που θελουμε. Το εισόδημα των Ελλήνων είναι χαμηλότερο από το μέσο Ευρωπαίο κι εκεί εντείνεται η προσπάθειά μας» σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος