Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί με τρόπο καταστροφικό την οικονομική κρίση

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σε εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Κύπρο.

Η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί με τρόπο καταστροφικό για την ελληνική κοινωνία την οικονομική κρίση με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης και να επιτείνεται η οικονομική αβεβαιότητα, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αισθάνομαι χαρά, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, επειδή η Κύπρος, μετά από τρία χρόνια αφήνει πίσω της το μνημόνιο αλλά, σημείωσε, «και λύπη, επειδή η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια είναι ακόμη δέσμια των μνημονίων».

Υποστήριξε ότι, αν δεν είχε διαταραχθεί η πορεία της προηγούμενης Κυβέρνησης στην Ελλάδα με τις πρόωρες εκλογές το 2015, σίγουρα και η Ελλάδα θα έβγαινε από το μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι η Κύπρος ανακτά την αξιοπρέπεια και κυριαρχία της και γίνεται πιο αξιόπιστη από ποτέ, βγαίνοντας από το μνημόνιο.

Μιλώντας για τα διδάγματα διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι οι επιπτώσεις της κρίσης είναι ακόμα αισθητές. Σημείωσε δε ότι η σύγκριση δεν πρέπει να γίνεται με μια ιδανική οικονομία, αλλά με το σκηνικό κατάρρευσης που επικρατούσε πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η κυβέρνηση δεν επέβαλε νέες φορολογίες, δεν χρειάστηκε δεύτερο μνημόνιο, η τρόικα δεν έβαλε χέρι στο φυσικό αέριο, το χρηματοπιστωτικό σύστημα σταθεροποιήθηκε και η χώρα επέστρεψε στις αγορές».

Ο Χάρης Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το πρώτο δίδαγμα της κρίσης είναι ότι η αναβλητικότητα και η ατολμία είναι συνταγή που οδηγεί στην καταστροφή. “Το να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί”, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, “ή να το σπρώχνουμε παρακάτω, είναι μια ανεύθυνη πράξη”.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ο λαϊκισμός, η άρνηση και τα συνθήματα δεν οδηγούν πουθενά. “Αυτό που χρειάζεται”, πρόσθεσε, είναι πραγματισμός, ρεαλισμός και λήψη τολμηρών αποφάσεων και αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη τώρα που η Κύπρος καλείται να διαχειριστεί αυτή τη δεύτερη ευκαιρία”.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος