Κ. Μητσοτάκης: Η ενεργειακή κρίση στο επίκεντρο των επαφών με Μπαρκίντο, Λίντνερ – Ικανοποίηση για τις μεταρρυθμίσεις

Με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ,  συναντήθηκε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι έχουν αλλάξει πολλά στη χώρα μας ενώ τον ευχαρίστησε για τα δημόσια επαινετικά σχόλια που έχει κάνει αφορά στην μεταρρυθμιστική ατζέντα, τονίζοντας ότι ήταν πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσουμε την κρίση τα τελευταία τρία χρόνια και να μην σταματήσουμε να εφαρμόζουμε τις μεταρρυθμίσεις, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ανάπτυξη και ψηφιοποίηση του κράτους.

Μπαίνοντας στον 4ο χρόνο της θητείας μας, σε επίπεδο εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι θα βγούμε από την ενισχυμένη εποπτεία” είπε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συνεχάρη την κυβέρνηση για την προσπάθεια που έχει καταβάλλει για την θετική πορεία της οικονομίας. “Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για επενδύσεις και για την συνεπή πορεία προς την αναδιάρθρωση του χρέους πετυχαίνει” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Γερμανία υποστηρίζει την μετάβαση αυτή.

Πρόκειται για σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα και θέλουμε να σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε αυτή την φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα καθώς αποδείχθηκε η αποτελεσματικότητά της” είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών χωρών (OPEC) Μοχάμεντ Σανούσι Μπαρκίντο. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι τιμές στην ενέργεια και η ασφαλής προμήθεια πετρελαίου παγκοσμίως, υπό τη σκιά της ουκρανικής κρίσης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της σε προσιτές τιμές και ανέπτυξε τις ελληνικές πρωτοβουλίες εντός ΕΕ για τη διασφάλιση της ενεργειακής τροφοδοσίας και διαφοροποίησης πηγών ενέργειας στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην ΕΡΤ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετείται για όλα τα μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Στο Κέντρο», με τον Γιώργο Κουβαρά.

Απόψε Τρίτη 14 Ιουνίου, στις 23:00. Η συνέντευξη θα δοθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιντζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος