Κ. Λαγουβάρδος: Καιρική αστάθεια τη Μ. Εβδομάδα – Βροχές Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα (video)

«Με βροχές ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα», επιβεβαίωσε ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom», με την Σταυρούλα Χριστοφιλέα. «Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη έχουμε αρκετές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας και θερμοκρασίες που θα είναι σε χαμηλότερες από τις κανονικές τιμές. Και σήμερα και αύριο οι μέγιστες τιμές θα είναι 3 με 4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα», συμπλήρωσε.

«Το καλό είναι ότι Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη δεν θα έχουμε φαινόμενα και μάλιστα θα αρχίσει και μια σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Επομένως, η έξοδος της Μεγάλης Πέμπτης για αρκετούς θα γίνει με καλές καιρικές συνθήκες και με άνοδο της θερμοκρασίας. Η Μεγάλη Παρασκευή θα είναι η πιο ζεστή η ημέρα της εβδομάδας. Θα έχουμε νοτιάδες, αρκετά ενισχυμένους και καλές θερμοκρασίες», πρόσθεσε ο κ. Λαγουβάρδος.

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα έχουμε λίγες βροχές, τόνισε μεταξύ άλλων. Μια γρήγορη «διαταραχή» θα περάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας βροχές.

Το Μεγάλο Σάββατο θα έχουμε λιγότερες βροχές, με μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με μια ψύχρα όσο έχουμε τώρα, ανέφερε ο κ. Λαγουβάρδος. «Αυτό όμως που θα πρέπει να κάνουμε είναι λίγη υπομονή την ημέρα του Πάσχα. Δύο ημέρες θα υπάρχει μια «διαταραχή» αρκετά οργανωμένη. Θα έρθει από την κεντρική Μεσόγειο προς την περιοχή μας και θα δώσει βροχές και τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα. Αυτό αφορά κυρίως όσους επιστρέφουν από τις διακοπές του Πάσχα».

Τέλος, ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου διευκρίνισε ότι αν και υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να έχουμε βροχές σε κάποιες περιοχές το Πάσχα, το είπε με επιφύλαξη «γιατί είμαστε 6 μέρες πριν. Επομένως η πρόγνωση έχει αρκετά μεγάλη αβεβαιότητα. Μια καλύτερη εικόνα θα έχουμε για την ημέρα του Πάσχα και την επιστροφή στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος