Κ. Καραμανλής: Έρχεται εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους επιβάτες στα ΜMM

Κίνητρα για τους τακτικούς επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εξετάζει το Υπουργείο Μεταφορών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες μεταφοράς και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους» είπε ο κ. Καραμανλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ παράλληλα τόνισε ότι είναι απίθανο να αποκλειστούν από τα μέσα οι ανεμβολίαστοι ή να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο Μετρό ανάλογα με το αν έχουν κάνει ή όχι το εμβόλιο. «Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ, σημείωσε ότι θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι τέτοιο. «Στην κυβέρνηση πιστεύουμε όχι στον εξαναγκασμό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο. Στο μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι. Θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση το υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικότητα», επισήμανε.
Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Καραμανλής, οι περισσότεροι οδηγοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις και συχνά rapid tests στους εργαζομένους, ενώ τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί κατά 3.000.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος