Κ. Ιωάννου για διαδικτυακές απάτες: Τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας – Δε λειτουργούμε παρορμητικά (video)

Σε μάστιγα εξελίσσονται οι ηλεκτρονικές απάτες με τα θύματα να πληθαίνουν καθημερινά. Για το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο μίλησε στην ΕΡΤ η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας δίνοντας χρήσιμες συμβουλές στους χρήστες του Διαδικτύου.

«Βλέπουμε ότι παρά τις συμβουλές συνεχίζουν κάποιοι να εξαπατώνται. Το Διαδίκτυο είναι ένας απέραντος ψηφιακός κόσμος στον οποίο οι απατεώνες βρίσκουν την ευκαιρία να τρυπώσουν» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η κ. Ιωάννου.

Σύμφωνα με την ειδικό, «τα πάντα – ακόμα και στο Διαδίκτυο– είναι θέμα ψυχολογίας. Η πρώτη συμβουλή είναι πριν να κάνω οποιαδήποτε κίνηση διαδικτυακά είναι να το ψάχνω πρώτα, να παίρνω λίγο χρόνο».

Και όπως τόνισε αν όλοι μας σκεφτόμασταν πιο ώριμα θα είχαν αποφευχθεί οι μισές διαδικτυακές απάτες επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να δίνουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.

Η ίδια κάλεσε τον κόσμο να προμηθευτεί προπληρωμένες κάρτες ως μέσο ασφαλείας.

«Πρέπει να επικοινωνούμε πάντα με την τράπεζά μας ώστε να είναι ενεργοποιημένες οι υπηρεσίες alert. Kαι κάτι κακό να γίνει ειδοποιούμαστε άμεσα για να μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε» δήλωσε η διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος