Κ. Γρίβας: Αυτός ο πόλεμος δεν μπορεί να τελειώσει αμετάκλητα – Να ελπίζουμε σε λιβανοποίηση (video)

Το σχέδιο υπερκεραυνοβόλου πολέμου δεν πέτυχε και τώρα στη ρωσική πλευρά κυριαρχούν ο αυτοσχεδιασμός και ο ανορθολογισμός με επικίνδυνες διαστάσεις, τόνισε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Στρατηγικής σύγχρονων οπλικών τεχνολογιών, Κωνσταντίνος Γρίβας. Το μεγάλο διακύβευμα είναι το γόητρο της Ρωσίας και το πολιτικό μέλλον του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τον καθηγητή.

Ενας λαός που δεν θέλει να κατακτηθεί, δεν κατακτιέται, πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας πρακτικά αδύνατο σενάριο την κατάληψη της Ουκρανίας «καθώς ο εχθρικός λαός θα είναι για τη Ρωσία ο απόλυτος εφιάλτης»

Ναι, είναι ήττα στρατηγικής για τη Ρωσία που γεωπολιτικά σε βάθος χρόνου θα ωθηθεί προς την πλευρά της Κίνας αλλά με όρους Πεκίνου δηλαδή, όχι και ό,τι καλύτερο, πρόσθεσε ο κ. Γρίβας, τονίζοντας:

Ο πόλεμος, δεν μπορεί να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα. Να ελπίζουμε σε λιβανοποίηση με κατάπαυση πυρός, αλλά θα παραμείνει ανοιχτή πληγή και δύσκολα θα βρεθεί μόνιμη λύση, ειδικά από την ουκρανική πλευρά.

Επίσης ο κ. Γρίβας επεσήμανε:

  • Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαίκής Ενωσης συνεδριάζουν και είναι καίριο ζήτημα «να κρατηθούμε εκτός στρατιωτικού πεδίου».
  • Το όπλο είναι οι οικονομικές κυρώσεις «με δεδομένο ότι έχουμε μπει σε οξύ Ψυχρό Πόλεμο που δεν θα τελειώσει ούτε του παραχρόνου».
  • Το ζήτημα είναι να παραμείνει ψυχρός και όχι πιο ακραίος και να φτιάξουμε είδος υγειονομικού κλοιού, για να μην δοθεί ευκαιρία στη Ρωσία να πουλήσει ότι δέχεται συνολική επίθεση από τη Δύση και να βρει άλλοθι να ενεργοποιήσει το πυρηνικό οπλοστάσιο»
  • Πρέπει να ξεκινήσουμε «από το μηδέν για να σταθεροποιηθεί το μεταπολεμικό σύστημα». Αυτή τη στιγμή είμαστε «στο νηπιαγωγείο», οι αρχικές φάσεις είναι οι πιο ασταθείς και επικίνδυνες στιγμές.

Ο προηγούμενος Ψυχρός Πόλεμος έφτασε στο παρά 1′ του πυρηνικού αφανισμού, με την κρίση των πυραύλων στην Κούβα, υπενθύμισε ο Κωνσταντίνος Γρίβας.

Ενισχύοντας τις εκτιμήσεις, ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην Ουκρανία, Γιάννης Σουλιώτης μίλησε για «πολίτες που προετοιμάζεται για αντάρτικο σε βάθος χρόνου με αυτοσχέδιες πολεμίστρες. Ακόμη και οι ηλικωιμένες γυναίκες ως άλλα ραντάρ ενοπίζουν ό,τι ασυνήθιστο και το αναφέρουν στις ουκρανικές αρχές», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος