Κ. Δημογλίδου για δολοφονία 43χρονης: Άργησε να κάνει καταγγελία για κακοποίηση – Στο Τμήμα την ενημέρωσαν για το panic button και της είπαν να φύγει από το σπίτι της

Για τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε και ο οποίος θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την τραγική δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα, από τον σύντροφό της μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως το μοναδικό περιστατικό βίας, το οποίο καταγγέλθηκε στο τμήμα της Σαλαμίνας από την άτυχη γυναίκα για κακοποίηση από τον σύντροφό της, ήταν το μεσημέρι του Σαββάτου, για κακοποίηση που είχε γίνει το βράδυ της Παρασκευής.

«Δεν ενημερώθηκε άμεσα η Ελληνική Αστυνομία δυστυχώς, καθώς θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει πολύτιμο χρόνο. Το χρονικό διάστημα που είχαμε για να συλληφθεί ο δράστης ήταν έως και το βράδυ του Σαββάτου που έληγε η αυτόφωρη σύλληψη, η οποία μπορούσε να ακολουθηθεί» τονίζει η κ Δημογλίδου και προσθέτει πως «ο άνθρωπος αυτός εξαφανίστηκε καθώς γνώριζε ότι η γυναίκα θα τον καταγγείλει στην αστυνομία, γι αυτό και της αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο μετά την κακοποιητική συμπεριφορά» καταλήγοντας πως έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ενώ πλέον γίνεται γνωστό πως η γυναίκα κακοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για τα όσα έκανε η ΕΛΑΣ η κ. Δημογλίδου σημείωσε πως «τον αναζήτησαν οι αστυνομικοί επανειλημμένα μετά την καταγγελία της γυναίκας, όχι μόνο στην οικία όπου διέμενε, αλλά και σε μέρη που μας γνωστοποίησε το θύμα ότι σύχναζε ο συγκεκριμένος άνθρωπος και προφανώς κρυβόταν για να αποφύγει την αυτόφωρη σύλληψη».

Απαντώντας για το πώς και γιατί η Αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει μετά το έγκλημα η κ. Δημογλίδου σημείωσε πως όταν υπάρχει κακούργημα δίνεται η άδεια από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να εντοπιστεί το σήμα του, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι εύκολο να δοθεί η άδεια ώστε να μπορούμε να βρούμε έναν άνθρωπο αν δεν έχει τελεστεί κάποιο κακούργημα».

Μάλιστα τόνισε πως «αυτό που έβλεπαν λοιπόν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας το βράδυ της Τρίτης είναι ότι κινείται στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου. Ο άνθρωπος αυτός εντοπίστηκε από αναζητήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας σε ένα σημείο χωρίς να γνωρίζουμε ότι βρίσκεται εκεί».

«Όταν φτάνει ένα θύμα σε ένα αστυνομικό τμήμα, ενημερώνεται αρχικά για το panic button, όταν βλέπουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα της γυναίκας αλλά και τη ζωή της» σημείωσε για τη διαδικασία η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, ενώ αναφορικά με τη συγκεκριμένη περίπτωση επιβεβαίωσε πως έγινε το ίδιο και σημείωσε «η γυναίκα ενημερώθηκε σχετικά και οι αστυνομικοί κατάφεραν να την πείσουν να λάβει την εφαρμογή και να αποχωρήσει από την οικία της. Φυσικά και γνωστοποιείται στο θύμα ότι υπάρχουν δομές, συγκεκριμένες δομές όπου μπορεί να φιλοξενηθεί χωρίς να τη βρει δράστης. Δεν μπορούμε όμως να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να μεταβεί σε άλλο χώρο από εκεί που επιθυμεί».

Μάλιστα υπογράμμισε πως η άτυχη γυναίκα ενημερώθηκε για τις δομές και πως παρέχεται και συνδρομή, παρ όλο που δεν προβλέπεται, αν επιθυμούσε να συνοδευτεί από την Ελληνική Αστυνομία σε μία δομή ή ακόμη και να φιλοξενηθεί στο τμήμα.

Κυνικός και αμετανόητος εμφανίστηκε ο 71χρονος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την εν διαστάσει σύντροφό του στη Σαλαμίνα, ενώ σήμερα θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα μετά τη σύλληψή του προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία. Αναμένεται να ζητήσει και να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες στον ανακριτή.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο 71χρονος φαίνεται να περίμενε να φύγει ο δεκαπεντάχρονος γιος του θύματος από τον πρώτο της γάμο και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι, τσακώθηκαν, κατάφερε να την πείσει να του ανοίξει, την πυροβόλησε με τον κυνηγετικό του όπλο δύο φορές. Μάλιστα, έσπασε το τζάμι προκειμένου να βεβαιωθεί ότι την είχε σκοτώσει και διέφυγε από την Σαλαμίνα στο Κερατσίνι. Ο δράστης εντοπίστηκε, έχοντας σταθμεύσει το αυτοκίνητο του θύματος με το οποίο είχε διαφύγει, κάτω από τον περιφερειακό, προς το λιμανάκι της Δραπετσώνας και δίπλα του είχε την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε και σκότωσε την σύντροφό του

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, μαρτυρίες αλλά και την τεχνολογία, καθώς εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 43χρονης, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος