Ύστατο χαίρε στον υποσμηναγό Τουρούτσικα, παρουσία ΠτΔ και πολιτικής ηγεσίας: «Αθάνατος»

Συγκλόνισαν οι επικήδειοι των γονιών. Πενθούν οι ένοπλες δυνάμεις. Αύριο η κηδεία του κυβερνήτη Στάθη Τσιτλακίδη.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης γράφτηκε σήμερα το πρώτο μέρος από την τελευταία πράξη του δράματος της συντριβής του μοιραίου F-4 Phantom στην Ανδραβίδα στις 30 Ιανουαρίου, με την κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στην Τρίπολη. Οι γονείς του απηύθυναν σπαρακτικό αντίο. που θα μείνει στις μνήμες όλων, ενώ αύριο Παρασκευή θα γίνει η κηδεία του 31χρονου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι

Το παρών έδωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο συνοδεύει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο μεταφέρθηκε στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου όπου έγινε η ταφή.

«Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα. Πέθανες υπέρ πατρίδος, Αθάνατος», είπε με λυγμους μητέρα συντετριμμένη για την απώλεια του γιού της

“Δεν ξέρως πώς ενας κυνικός σαν εμένα γέννησε ένα τέτοιο άνθρωπο. Ο Μάριος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το εγώ ,από το λεξιλόγιο του, υπήρχε μόνο το εσείς. Ελπίζω η πατρίδα να τον μνημονεύει” είπε ο πατέρας του κλαίγοντας.

Εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας εκφωνήθηκε ο επικήδειος λόγος του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα από συμμαθητή της τάξης του. “Η μοίρα δεν σε αφήνει να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου. Έκοψε εντελώς πρόωρα το νήμα της ζωής και σε άρπαξε από κοντά μας, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην οικογένειά σου και στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας” φίλος και συμμαθητής του.

Το φέρετρο με τη σορό του υποσμηναγού, που έφεραν στα χέρια φίλοι του απο τη σχολή, πέρασε μπροστά από τα παραταγμένα αγήματα, και υπό τον ήχο παρατεταμένων χειροκροτημάτων και πένθιμων ύμνων οδηγήθηκε στην εκκλησία.

Τραγικές φιγούρες η οικογένεια του του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, οι γονείς του και τα αδέρφια του, μαζί με συγγενείς και πλήθος φίλων. Ράγισαν καρδιές όταν οι γονείς πλησίασαν και άγγιξαν για λίγες στιγμές το φέρετρο.

Ύστατο χαίρε στον υποσμηναγό Τουρούτσικα, παρουσία ΠτΔ και πολιτικής ηγεσίας: «Αθάνατος»

Το φέρετρο έφεραν στους ώμους του φιλοι του οι οποιοι δεν μπορούσαν να κρατησουν τα δάκρυά τους.

Ύστατο χαίρε στον υποσμηναγό Τουρούτσικα, παρουσία ΠτΔ και πολιτικής ηγεσίας: «Αθάνατος»

Στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου και, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, πλήθος βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και απόστρατοι και εν ενέργεια αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αύριο, Παρασκευή θα γίνει η κηδεία του 31χρονου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι

Με τιμές Αντιπτεράρχου οι κηδείες

Να σημειωθεί ότι οι πιλότοι του μοιραίου F-4 Phantom, θα τιμηθούν με τον βαθμό του αντιστράτηγου, με απόφαση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του F-4E Phantom.

Στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, τα σενάρια είναι:

  • μηχανική βλάβη
  • ανθρώπινο λάθος
  • τυχαίο γεγονός 

Στο «μικροσκόπιο» των πραγματογνωμόνων, βρίσκονται:

  • «κασέτα»: εικόνα & ήχος 
  • καταθέσεις πιλότων 
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος