Ισχυρή σύσταση για αποφυγή των μετακινήσεων – Κορύφωση του καύσωνα την Πέμπτη (video)

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται από σήμερα Τρίτη (21/06) η θερμοκρασία ανά την Ελλάδα με το κύμα καύσωνα να αναμένεται να κορυφωθεί την Πέμπτη, καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει σε κάποιες περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μια πρώτη γεύση από την αποπνικτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας, έδωσε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Ηλίας Κούκος, αναφέροντας την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μεσημβρινές ώρες στην Αθήνα, με τους πολίτες στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν την ζέστη να «κρατάνε μπουκαλάκια νερού, να κυκλοφορούν με καπέλα, γυαλιά ηλίου και βεντάλιες στους δρόμους».

Σε λειτουργία οι κλιματιζόμενες αίθουσες

Η αύξηση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη (22/06), με κορύφωση την Πέμπτη (23/06). Στο πλαίσιο αυτού του καύσωνα, έχουν λάβει μέτρα οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας για την λειτουργία κλιματιζόμενων αιθουσών προκειμένου όσοι πολίτες ενδιαφέρονται, να μπορούν να πάνε σε αυτές και να δροσιστούν.

Ακόμη, να σημειωθεί ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση προς τις ευπαθείς ομάδες για περιορισμό των μετακινήσεων κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, κατανάλωση πολλών υγρών όπως νερό, χυμούς φρούτων. Ακόμη απαραίτητα είναι τα καπέλα, τα ανοιχτόχρωμα ρούχα και συστήνεται η αποφυγή της έντονης σωματικής δραστηριότητας τις μεσημεριανές ώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος