Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 R στη Φλώρινα – Στους δρόμους οι κάτοικοι – Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός (video)

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 R στις 23:43 στη Φλώρινα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο είναι 2 χιλιόμετρα Δυτικά της Φλώρινας, προς τη συνοικία «Σίμος Ιωαννίδης», και σε εστιακό βάθος 14,1 χιλιομέτρων. Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων – κυρίως στον τελευταίο όροφο πολυκατοικιών – ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια διαμερισμάτων. Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός», ενώ ήταν καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το θέμα των υλικών ζημιών λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι σοβαρό στην πόλη της Φλώρινας». Κλειστά θα παραμείνουν, για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία στην ΠΕ Φλώρινας την Δευτέρα. Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης σημείωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας κι ότι μέχρι στιγμής «δεν του έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες ή σε σταυλικές εγκαταστάσεις».

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή επίσης σε Κέρκυρα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε Σκόπια, Βουλγαρία, ακόμη και στην Πρίστινα, όπως φαίνεται από το tweet που ανέβασε ο χρήστης @xhildinho.

Αμέσως μετά ακολούθησαν πολλές σεισμικές δονήσεις, με την πιο ισχυρή να είναι μεγέθους 4,2 Ρίχτερ στις 23:53. Οι κάτοικοι ανήσυχοι έχουν βγει στους δρόμους.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει κεντρικό σημείο της πόλης της Φλώρινας καθώς έχουν πέσει σοβάδες από το παραδοσιακό κτήριο “Διεθνές”.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας, αμέσως μετά τον σεισμό τέθηκε σε γενική επιφυλακή.

Πηγή: ΕΡΤ1, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ Ρεπορτάζ: Θ. Αδάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος