Ισχυρή έκρηξη σε διαμέρισμα στα Πατήσια – Εικόνες που συγκλονίζουν

Δυο νεκρούς και εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η φοβερή έκρηξη που διέλυσε ένα διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια, αφήνοντας νεκρούς μια γιαγιά και τον εγγονό της. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, η έκρηξη προήλθε από μπουκάλα οικιακού υγραερίου.

Το διαμέρισμα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Φολεγάνδρου στα Κάτω Πατήσια τυλίχθηκε στις φλόγες. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο. Αρχικά οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρό στην είσοδο της πολυκατοικίας έναν άνδρα.

Πρόκειται για ένοικο του συγκεκριμένου διαμερίσματος, ο οποίος από το ωστικό κύμα της έκρηξης που προηγήθηκε, εκσφενδονίστηκε στο δρόμο.

Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά στο διαμέρισμα βρήκαν απανθρακωμένη την 80χρονη ένοικο. Όπως προέκυψε, πρόκειται για τη γιαγιά του άνδρα που είχε βρεθεί νεκρός στο πεζοδρόμιο. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν έναν ένοικο από διαμέρισμα στον 5ο όροφο.

Οι φλόγες κατέστρεψαν ολοσχερώς το διαμέρισμα και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σχεδόν σε όλη την πολυκατοικία, ενώ από την έκρηξη έσπασαν τζάμια κοντινών κτηρίων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή υγραερίου από μεγάλη φιάλη. Τις ακριβείς συνθήκες ερευνά και η Ασφάλεια Αθηνών.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Κώστας Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος