Ισ. Ντογιάκος: «Έλληνες εισαγγελείς γρηγορείτε»

Σε εγρήγορση κάλεσε τους συναδέλφους του να είναι, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, μιλώντας στην ετήσια Γ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. «Έλληνες εισαγγελείς γρηγορείτε», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους εισαγγελείς ο κ. Ντογιάκος ο οποίος αναφέρθηκε στην επίτευξη της ταχύτητας εκδίκασης των υποθέσεων, στην ποιότητα και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης και τόνισε ότι αυτό που απαιτείται είναι «η αύξηση του βαθμού της ατομικής ευθύνης ενός εκάστου σε όλα τα επίπεδα ανεξαιρέτως».

Ο κ. Ντογιάκος επισήμανε επίσης, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών, που είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, ότι «οι έρευνες θα προχωρήσουν χθες, με τα δεδομένα και στοιχεία που υπάρχουν» και οι εισαγγελικές αρχές θα κάνουν το καλύτερο δυνατό στο συντομότερο χρονικό διάστημα.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε δε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στις “τηλεδίκες” στους δικηγόρους των «τηλεπαραθύρων», λέγοντας: “Ο αγώνας είναι άνισός, όχι όμως χαμένος.

Οι μάχες μεταξύ «τηλεοπτικών δικών» και τεκμηρίου αθωότητας καθημερινές…. αντιπαρατίθενται καθημερινά η υπερβολή με το μέτρο, η ψυχραιμία με την ένταση, η άγνοια με τη γνώση, η εντιμότητα με τη σκοπιμότητα”Παρών στις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Εμωσης ήταν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, κατά τον χαιρετισμό του επισήμανε: «Δεν χωρά αμφιβολία πως ο ρόλος του εισαγγελέα είναι κομβικός όχι μόνο στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας αλλά και στο συνολικό οικοδόμημα της Δικαιοσύνης».

Και πρόσθεσε πως: «Η Δικαιοσύνη, παρά τις δυσκολίες, τα τελευταία τρία χρόνια μετασχηματίζεται ριζικά και αποτελεσματικά, με την ποιότητα των δικαστικών υπηρεσιών να αναβαθμίζεται μέσω της ψηφιοποίησης και των θεσμικών παρεμβάσεων (π.χ. Δικαστική Αστυνομία), τις υποδομές να βελτιώνονται (κατασκευάζονται μετά από χρόνια νέα δικαστικά μέγαρα ανά την χώρα) και τα ανθρώπινα δικαιώματα να θωρακίζονται έτι περαιτέρω. Η Δικαιοσύνη ενισχύεται και ουσιαστικά, με μεταρρυθμίσεις και τροποποιήσεις που εδραιώνουν την ασφάλεια και την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτα».

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος