Ηράκλειο: Έγκυος με κορονοϊό διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσοκομείου

Μία 36χρονη έγκυος, νοσηλεύεται διασωληνωμένη από το περασμένο Σάββατο, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, στο Ηράκλειο.

Η γυναίκα η οποία είναι στην 24η εβδομάδα της κύησής της, διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό και λόγω της επιβαρυμένης κατάστασής της, κρίθηκε αναγκαία από τους γιατρούς η μεταφορά της στην ΜΕΘ και η διασωλήνωσή της.

Σε ανάρτησή του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ο αναπληρωτής διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου Κώστας Χαχλιούτης, με αφορμή την περίπτωση της 36χρονης καλεί τις εγκυμονούσες και θηλάζουσες γυναίκες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό διασωλήνωσης 36χρονης εγκύου στην Μεθ του Νοσοκομείου μας , θα ήθελα να πληροφορήσω τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες ότι εδώ και ένα μήνα ισχύουν οι κάτωθι βασικές συστάσεις της Ελληνικής Μαιευτικής και γυναικολογικής εταιρίας καθότι η κύηση θεωρείται παράγοντας υψηλού κινδύνου νόσησης από SARS-CoV-2:
Συστήνει τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 όλων των εγκύων γυναικών και ειδικά αυτών με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης (όπως ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κ.ά.).
Συνιστά τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 των εγκύων γυναικών με συννοσηρότητες που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης και θανάτου σε περίπτωση λοίμωξης (όπως διαβήτη, καρδιολογικών και αναπνευστικών νοσημάτων και παχυσαρκίας κ.λπ.)
Ο εμβολιασμός συστήνεται κατά τη διάρκεια της κύησης σε όλα τα τρίμηνα.
Αναφορικά με την επιλογή εμβολιαστικού σκευάσματος προτείνεται η χρήση εμβολίων τεχνολογίας m-RNA για την κύηση, καθώς τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα αφορούν κυρίως αυτή την κατηγορία εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2 χωρίς όμως να αποκλείονται και οι άλλοι τύποι εμβολίων.
H χρήση εμβολίων με αδρανοποιημένους ιούς έναντι SARS-CoV-2 δεν αναμένεται να έχει ανεπιθύμητες ενέργειες στην κύηση παρά την έλλειψη σχετικών δεδομένων.
Δεν απαγορεύεται ο εμβολιασμός, με οποιαδήποτε τύπο εμβολίου των γυναικών που θηλάζουν.
Ο θηλασμός δεν αποτελεί αντένδειξη για εμβολιασμό της μητέρας έναντι COVID-19 και ενδέχεται να προσφέρει παθητική ανοσοποίηση στο νεογνό.
Συνιστά τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 με οποιαδήποτε τύπο εμβολίου, όλων των γυναικών που είναι σε προσπάθεια εγκυμοσύνης στο άμεσο μέλλον ή βρίσκονται σε διαδικασίες υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής».

Πέντε νεκροί μέσα στο Σαββατοκύριακο

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, στην Κρήτη έχασαν τη ζωή τους, 5 άτομα τα οποία νοσούσαν με κορονοϊό και νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία. Πρόκειται για 3 ασθενείς στα Χανιά και δύο στο Ηράκλειο. Οι περισσότεροι ήταν ηλικίας 70 έως 82 ετών και ήταν όλοι ανεμβολίαστοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος