Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Ακόντιο Βοιωτίας και στο Σοχό Θεσσαλονίκης

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Ακόντιο Βοιωτίας ανάμεσα στην Χαιρώνεια και τον Ορχομενό.

Την ίδια στιγμή, τραγικός είναι ο απολογισμός στην περιοχή του Ορχομενού καθώς από χθες το μεσημέρι μέχρι χθες το βράδυ καταστράφηκαν αρκετές εκτάσεις χωρίς όμως οι καταστροφές να επεκταθούν σε κατοικημένες περιοχές.

Σήμερα το πρωί, στην περιοχή του Ορχομενού, γίνονται πτήσεις εναέριων μέσων σβήνοντας και τις τελευταίες εστίες, ενώ την ίδια στιγμή τραγικός είναι ο απολογισμός σύμφωνα με τις περιγραφές του δήμαρχου Λουκά Υπερήφανου. «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα», σημειώνει ο δήμαρχος τονίζοντας ότι « η πυροσβεστική μπόρεσε να περιορίσει έγκαιρα τη φωτιά πριν φτάσει σε κατοικημένες περιοχές».

Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε και ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος ενημερώθηκε για το μέγεθος της καταστροφής, ενώ ο δήμαρχος Ορχομενού ζήτησε να αποσταλούν άμεσα κλιμάκια καταγραφής των ζημιών οι οποίες είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο, προκειμένου να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 60 πυροσβέστες με 21 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, δασική και χορτολιβαδική έκταση έκαψε φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα, από άγνωστη αιτία, στο Σοχό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Η πυρκαγιά, που βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, εκδηλώθηκε κοντά στον οικισμό, χωρίς όμως να κινδυνεύσουν κατοικίες.

Στο σημείο κατευθύνθηκαν αμέσως έντεκα πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους, ενώ αυτή στιγμή επιχειρούν στην περιοχή οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Σχετική είδηση: Μαίνεται η πυρκαγιά στο Ακόντιο Βοιωτίας
ΠΗΓΗ: Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος