Υπό μελέτη τα επόμενα βήματα

Πυρετός συσκέψεων επικρατεί στο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Υπουργών και συνεργατών του, ενόψει της κρίσιμης συνόδου του Eurogroup, την Πέμπτη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίασε η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης, ενώ την Τρίτη το μεσημέρι θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση επιθυμεί να κρατηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τους εταίρους. Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Η κυβέρνηση δεν μιλάει για αδιέξοδο και έχει ως μόνο πλάνο την επίτευξη συμφωνίας, δήλωσε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός προχωρά και σε ενημέρωση, του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, της νεοεκλεγείσας προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, την Τρίτη, ενώ δια στόματος του κ.Σακελλαρίδη δηλώνει ανοιχτός για ενημέρωση σε όποιον πολιτικό αρχηγό των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, το ζητήσει.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σ. Θεοδωράκης, συναντήθηκε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο. «Η εντολή του λαού είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη γιατί αυτά είναι αλληλένδετα. Κι αυτό είναι κάτι, το οποίο με δεσμεύει και εμένα. Και θα κάνω ό,τι μου αναλογεί εντός και εκτός Ελλάδος» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την συνάντηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος