Υπό έλεγχο η φωτιά το Αυλάκι, εστίες σε Λ. Μαραθώνος, Αργολίδα (vid)

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Ράφτη. Η φωτιά έκαψε τμήμα του πευκοδάσους που ενώνει το Αυλάκι και τον Κουβαρά ενώ δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν επιτόπου για τον κινδυνο αναζωπυρώσεων, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 και 7 μποφόρ.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ρίψεις νερού πραγματοποιούν δυο ελικόπτερα, ενώ αποχώρησαν τα δύο αεροσκάφη. Αυτή την ώρα επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων και δύο ελικόπτερα.

Σε εξελιξη βρίσκεται μια νέα πυρκαγιά στη λεωφόρο Μαρκοπούλου. Η φωτιά ξεκινησε από αυτοκίνητο και επεκτάθηκε σε οικόπεδο με ξερά χόρτα. Για την κατάσβεση επιχειρούν 14 οχηματα και 40 πυροσβέστες. Δεν απειλούνται κατοικίες.

Εικόνες από το φλεγόμενο ΙΧ μας έστειλε ο διερχόμενος οδηγός  Κώστας Σιμόπουλος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Φούρνοι Αργολίδας. Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου, ύστερα από απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στα δασικά συμπλέγματα της Αργολίδας κατά τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 και άνω, για την προστασία των δασών από το ενδεχόμενο φωτιάς.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και περιπατητών-επισκεπτών στα δάση Φαρμακά, Μελιδόνι, Σταυροποδίου, Άκρος Επιδαύρου, Κορακιάς, στο ελατοδάσος Αρτεμισίου, στον λόφο Ασπίδα, στην περιοχή Καταφυκίου, στην Αγία Άννα και στο δάσος Αυλώνα Κρανιδίου. Η απαγόρευση ισχύει ως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου.

Εξάλλου, κάλεσμα σε όλους τους Δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προκειμένου να ανταποκριθούν σε κάθε πιθανό νέο περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς απηύθυνε στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε το Σώμα σχετικά με τη συμβολή που είχε η Αυτοδιοίκηση στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών των τελευταίων ημερών, τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Ο σημερινός χάρτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς σύμφωνα με τη Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας

Υπό έλεγχο η φωτιά το Αυλάκι, εστίες σε Λ. Μαραθώνος, Αργολίδα (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος