ΥΠΕΞ: Όχι σε κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο

Απάντηση σε σημερινές δηλώσεις εκπροσώπου της Γερμανικής Καγκελαρίας για την ανάγκη ύπαρξης «συντεταγμένης» κατάστασης στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο υπ. Εξωτερικών επισημαίνει ότι χρόνια τώρα η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στο σταυροδρόμι της προσφυγικής κρίσης, υπογραμμίζει την ανάγκη μιας «συντεταγμένης» ευρωπαϊκής δράσης όσον αφορά στη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Η δράση θα πρέπει να περιλαμβάνει την ενίσχυση της Frontex, την αναθεώρηση του ανεφάρμοστου καθεστώτος του Δουβλίνο ΙΙ, την ενίσχυση των χωρών διέλευσης και υποδοχής προσφύγων, την εφαρμογή του Ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επανεισδοχής αλλά και της Συμφωνίας Επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας.

Η προσφυγική κρίση, αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό, αν όχι παγκόσμιο και πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση. “Η Ελληνική Κυβέρνηση επιδιώκει πολυεπίπεδη συνεργασία με την Τουρκία για την καλύτερη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης” συνεχίζει η ανακοίνωση, και καταλήγει:

“Παρέλκει, τέλος, να επισημάνουμε ότι η Ελλάδα, η οποία φυλάσσει τα σύνορα της Ευρώπης στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ουδέποτε διανοήθηκε να αναθέσει στο πολεμικό της ναυτικό ή στις ένοπλες δυνάμεις της, γενικότερα, την αντιμετώπιση των προσφύγων πολέμου ούτε μπορεί να συζητήσει καν καινοφανείς ιδέες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εσχάτως, όπως αυτή της κοινής ελληνοτουρκικής περιπολίας των θαλασσίων συνόρων. Ήρθε η ώρα να σταματήσει επιτέλους το παιχνίδι απόδοσης ευθυνών και να επικεντρωθούμε στην λύση”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος