ΗΠΑ: Με 5 απευθείας πτήσεις στην Αθήνα American Airlines και United Airlines

Εκτενείς συζητήσεις με ανώτατα στελέχη των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών American Airlines και United Airlines είχε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στις ΗΠΑ. Κύριο αντικείμενο των συνομιλιών ήταν το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού το 2021, η υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών και η απλοποίηση των διατυπώσεων ώστε να ενθαρρυνθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα τους επόμενους μήνες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών διαβεβαίωσαν τον υπουργό Τουρισμού ότι έχουν ήδη προγραμματίσει την αύξηση των απευθείας πτήσεων προς την Ελλάδα από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.

Εξαιρετικά ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που έχει το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στην αμερικανική αγορά δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους εκπροσώπους της American Airlines και της United Airlines.

«Μετά από τη Delta Airlines, προχωρήσαμε σε ουσιαστικές συζητήσεις με τις άλλες δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, την American Airlines και την United Airlines. Οι εκπρόσωποι αμφοτέρων των αμερικανικών αερομεταφορέων μεταφέρουν μια εικόνα έντονου ενδιαφέροντος εκ μέρους του επιβατικού τους κοινού για ταξίδια στην Ελλάδα, με μεγάλο αριθμό κρατήσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι ενδεικτικό ότι η “American Airlines” έχει προβλέψει για φέτος περισσότερες θέσεις για τη χώρα μας σε σχέση με το 2019. Αλλά και η “United Airlines” ανακοίνωσε ότι προσθέτει ένα εντελώς καινούργιο δρομολόγιο, από την Ουάσινγκτον προς την Αθήνα. Οι κινήσεις αυτές πιστοποιούν εμπράκτως ότι η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων για τους Αμερικανούς τουρίστες» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Τουρισμού, η American Airlines είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που συνδέει την Αθήνα με τρία διαφορετικά αεροδρόμια των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια). Η United Airlines δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη, καθώς η πτήση από Ουάσινγκτον, που είναι μία καινούρια πτήση, μαζί με αυτή από το Νιούαρκ (Νιου Τζέρσεϊ), παρουσιάζουν πολύ καλή κινητικότητα σε σχέση με τις πωλήσεις.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών υπογράμμισαν ότι η Ελλάδα παρουσιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό ανάκαμψης από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος