ΙΝΚΑ: Αυξάνονται συνεχώς οι τιμές στα βασικά αγαθά – Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την ακρίβεια, λέει ο Γ. Λεχουρίτης (video)

Συνεχίζει το ράλι ανατιμήσεων για το «καλάθι της νοικοκυράς» σύμφωνα στοιχεία του ΙΝΚΑ. Ο Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας, μίλησε στην ΕΡΤ για την ακρίβεια που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια εστιάζοντας στα σημεία της έρευνας που δείχνουν ότι από τον Μάρτιο του 2021 έως τον αντίστοιχο μήνα του 2022 καταγράφηκε αύξηση 30% στο κόστος ζωής μίας τετραμελούς οικογένειας.

«Κάνουμε έρευνα αγοράς και επιλέγουμε τα προϊόντα που θα αγοράσουμε» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο κ. Λεχουρίτης για το πώς αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια σε βασικά αγαθά.

«Ο επίσημος πληθωρισμός είναι 12,1 ενώ σύμφωνα με τον ΙΝΚΑ είναι ακόμα υψηλότερος» δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας μιλώντας για την ακρίβεια που εξανεμίζει τα εισοδήματα των πολιτών.

«Καθημερινά οι τιμές στα σούπερ μάρκετ ανεβαίνουν. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την ακρίβεια. Δεν μπορεί να αγοράσει. Έχουμε επισιτιστική ακρίβεια» τόνισε ο κ. Λεχουρίτης υπενθυμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουν πάρει αύξηση εδώ και χρόνια.

Τι έδειξε η έρευνα του ΙΝΚΑ

Το ΙΝΚΑ προχώρησε στην σύγκριση τιμών σε 59 προϊόντων καταγράφοντας ενδεικτικά τις αυξήσεις μέσα σε έναν χρόνο από τον Ιούνιο του 2021 στον Ιούνιο του 2022. Λαμβάνοντας υπόψη μάλιστα και τις εκπτώσεις που μπορεί να είχαν την περίοδο που εξετάστηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εάν κάποιος χρειαζόταν να δαπανήσει 300 ευρώ το 2021, για τα ίδια πράγματα τον Μάρτιο του 2022 δαπάνησε 390 ευρώ ενώ σήμερα, μετά και τις νέες αυξήσεις θα χρειαστεί να ξοδέψει 450 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Νία Αβδελλή | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος