Ημερίδα ΠΟΕΣΥ: Η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης στη δημοσιογραφία, τα προτερήματα και οι κίνδυνοι

Ημερίδα για την τεχνητή νοημοσύνη -και την επίδραση που έχει στο χώρο της δημοσιογραφίας- διοργάνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών. Η ημερίδα αποτέλεσε μία προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης και κατανόησης των ζητημάτων που προκύπτουν από την ύπαρξη της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα.

Το τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η ηθική και νομική διάστασή της και η επίδρασή της στον δημοσιογραφικό χώρο βρίσκονταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν την ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτων.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία μνημειώδη στιγμή για την ανθρώπινη ιστορία. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει οδηγήσει σε απίστευτες εξελίξεις… υποσχόμενη απαράμιλες δυνατότητες που μπορούν να φέρουν επανάσταση στον κόσμο μας» επισήμανε ο Δημήτρης Γαλαμάτης, γ.γ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης άρχισε πριν 10 χρόνια και εδώ και ένα χρόνο διανύει την δεύτερη φάση της.

Όπως επισήμανε η Γιώτα Αντωνοπούλου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου « αν μη τι άλλο δεν φοβόμαστε τις τεχνολογικές επαναστάσεις. Αν μη τι άλλο γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία είναι εργαλείο στα χέρια μας και δεν είμαστε εμείς εργαλεία της τεχνολογίας και ούτε μπορεί να μας υποκαταστήσει η τεχνολογία».

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ένας σούπερ άνθρωπος η τεχνητή νοημοσύνη (…) Ο μεγαλύτερος υπολογιστής του κόσμου, τώρα άμα φέρουμε, δεν μπορεί να αποτυπώσει τον εγκέφαλο, ούτε στο ένα χιλιοστό επισήμανε ο Άρης Βραχάτης, επίκουρος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η ημερίδα αποτέλεσε μία προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης που άπτεται του διεθνούς διαλόγου γύρω από το ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Μέμος

Επιμέλεια: Άντζυ Κούκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος