«Ημέρα του Διασώστη»: Τι λένε οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ για τη δουλειά τους

Array

Εκδήλωση μνήμης για την ημέρα «Θυσίας του Διασώστη» έγινε σήμερα στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ. Η 14η Ιανουαρίου αποτελεί για τους διασώστες, τους νοσηλευτές και του ιατρούς του ΕΚΑΒ ημέρα τιμής και μνήμης για τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος συναδέλφους τους.

Τα πρώτα λεπτά μετά από ένα ατύχημα ή ένα σοβαρό συμβάν είναι τα πιο σημαντικά για να μείνει κάποιος στη ζωή. Τότε ακριβώς επεμβαίνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. H Γκέλλυ Λαλιώτη, διασώστρια του ΕΚΑΒ δήλωσε ότι «μια είναι η μεγάλη δυσκολία. Παλεύεις με τον χρόνο» ενώ η συνάδελφός της Όλγα Μακρή πρόσθεσε ότι «η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους συναδέλφους που έχουν χαθεί στο καθήκον».

Περισσότερα ασθενοφόρα και προσωπικό ζητούν οι διασώστες, που κουβαλούν το βάρος μίας απώλειας πάντα στο πίσω μέρος του  μυαλού τους.

«Σε τροχαίο ήταν μία κοπέλα σε μηχανή την οποία τη διαμέλισε ένα αμάξι, της έκοψε το πόδι και αυτή η κοπέλα ήταν χορεύτρια και συντηρούσε δύο παιδιά, το ένα εξ αυτών ΑΜΕΑ. Της μιλούσαμε και το μόνο που ρώταγε είναι θα περπατήσω; Ναι, θα περπατήσεις.Θα περπατούσε με μέλος, αλλά εκείνη την ώρα δεν ήταν αυτός ο στόχος μας. Ο στόχος μας ήταν μια αγκαλιά» είπε η κ. Λαλιώτη.

Στη δουλειά του διασώστη εκτός από τα θλιβερά περιστατικα υπάρχουν και τα ευχάριστα. «Μια γέννα και αν είσαι και μαμά το αισθάνεσαι πάρα πολύ έντονα μαζί τους. Συμμετέχεις στην όλη κατάσταση» τονίζει η κ. Μακρή.

Η 14η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί ως “Ημέρα θυσίας του Διασώστη”, καθώς την ίδια ημέρα το 2001, έπεσε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, εν ώρα υπηρεσίας.

Ρεπορτάζ: Eλένη Κάππα | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος