Ημέρα της μητέρας: Γυναίκες που ένιωσαν τη μητρότητα υπερνικώντας όλα τα εμπόδια

Μια από τις πιο παλιές αφιερωματικές μέρες, σήμερα, τιμά τον πιο στενό δεσμό του ανθρώπινου είδους: το μητρικό. Από αυτή την άποψη, η Μέρα της Μητέρας, γιορτάζει την ανιδιοτέλεια, την προσφορά χωρίς όριο, την αγάπη που ξεπερνά τον εαυτό: την αγάπη, που θεμελιώνει στέρεες οικογένειες, και τελικά; υγιείς κοινωνίες. Με αφορμή την ημέρα της μητέρας που εορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, η ΕΡΤ παρουσιάζει ιστορίες γυναικών που με επιμονή και υπομονή έγιναν μητέρες υπερνικώντας όλα τα εμπόδια.

Για αυτό το παιδικό χαμόγελο η Αναϊντ Πετροσιάν χρειάστηκε να κάνει 4 εξωσωματικές και πολύ υπομονή, ώστε σήμερα στην ηλικία των 49 ετών, να χαίρεται τη γιορτή της μητέρας έχοντας αγκαλιά την 7μηνών κορούλα της.

«Σήμερα θα γιορτάσω με τις υπόλοιπες μανούλες του κόσμου. Φέτος θα κλείσω τα 50 αυτό όμως δεν μας περιόρισε. Όταν γίνεσαι μανούλα καταλαβαίνεις τι θα πει αυτό», δήλωσε με αφορμή τον εορτασμό της 8ης Μαΐου.

Ήρθε από την Αρμενία στην Ελλάδα πριν από είκοσι χρόνια, στα 43 της νόσησε από καρκίνο στο στήθος, αλλά δεν πτοήθηκε.

«Ήθελα να κάνω παιδί και αυτό μου έδωσε δύναμη να προχωρήσω να μην φοβάμαι», είπε. Για την Έλενα Φέρτη η διάγνωση υπογονιμότητας στην ηλικία των 34 ετών, δεν της στέρησε τη χαρά να γίνει μητέρα δίδυμων κοριτσιών δύο χρόνια αργότερα.

«Ειλικρινά άπαξ και καταφέρεις αυτό σου το στόχο δεν σκέφτεσαι τις δυσκολίες… ειδικά τώρα που έχουν αρχίσει να μπουσουλάνε να κάνουν πράγματα, να σε βλέπουν και να γελάνε, είναι κάθε μέρα σαν δώρο», πρόσθεσε.

Ρεπορτάζ: Ελένη Μπουγά | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος