«Ηλεκτρονικά μάτια» της ΕΛ.ΑΣ στη Μύκονο – 40 κάμερες στο νησί (video)

Για τη νέα εποχή αστυνόμευσης έρχεται στην κοσμοπολίτικη Μύκονο.

Σαράντα κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται να τοποθετηθούν άμεσα στο νησί, για να ενισχύσουν τη φύλαξη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ο Κώστα Παπαδόπουλου από τον Σεπτέμβριο έχει αποφασιστεί να δημιουργηθεί στη Μύκονο μια αστυνομική υποδιεύθυνση που θα ενισχύεται τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν συρρέει πλήθος εύπορων τουριστών, προκειμένου να περιοριστεί η εγκληματική δράση συμμοριών.

Εκατό αστυνομικοί θα αποσπαστούν στη Μύκονο, οι οποίοι θα ενισχυθούν στο έργο τους με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και συγκεκριμένα σαράντα ψηφιακές κάμερες. Τα ηλεκτρονικά μάτια της ΕΛ.ΑΣ θα τοποθετηθούν στο λιμάνι, αλλά και σε κεντρικά σημεία στη Χώρα του νησιού, ενώ οι κάμερες θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος. Ένα πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία ούτως ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή φύλαξη στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Μυκόνου, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις έξι» τόνισε ότι «ήταν ένα πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής και δικό μας να αυξηθεί η ασφάλεια στο νησί και η αστυνόμευση ώστε να μην έχουμε φαινόμενα εγκληματικότητας. Ελπίζουμε ότι με αυτές τις κινήσεις η κατάσταση θα βελτιωθεί ουσιαστικά».

Ο κ. Ζησιμόπουλος δεν παρέλειψε μιλήσει και για τα παράνομα κορωνοπάρτι που ευνοούν τη διασπορά του Covid-19. «Ελπίζουμε να μπορέσει να παταχθεί το φαινόμενο των παράνομων πάρτι που γίνονταν όλο το περασμένο καλοκαίρι και τώρα -με την αυξημένη αστυνομική δύναμη και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο- να τους επιτραπεί να παρεμβαίνουν και να τα σταματούν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος