Ηλεία: Νέα εστία σε Λάσδικα – Προληπτική εκκένωση για Λάλα & Δούκα – Πυροσβεστικός φραγμός στα όρια με την Αρκαδία (video)

Νέα φωτιά στην Ηλεία κοντά στον οικισμό Λάσδικα και πολλές αναζωπυρώσεις σε Μηλιές, Λάλα, Νεμούτα που τέθηκαν υπό έλεγχο προς το παρόν. Δυνατοί άνεμοι και συνεχείς ρίψεις από αεροσκάφη. Ζητήθηκε προληπτική εκκένωση για Λάλα, Δούκα και Νεμούτα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με κατοίκους και εθελοντές προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά να μην μπει στο χωριό Λάσδικα. Η οδική σύνδεση με το Λάλα έχει διακοπεί. Σημαντικές καταστροφές σε ζωικό και φυτικό πλούτο από την πυρκαγιά που καίνει για 5 μέρες στην περιοχή. Εναέρια μέσα πραγματοποιούν ρίψεις. Ο άνεμος αλλάζει συχνά κατεύθυνση με αποτέλεσμα η φωτιά να προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

«Πυροσβεστικός φραγμός έχει στηθεί στα διοικητικά όρια Ηλείας- Αρκαδίας, ώστε να μην περάσει σε περιοχές της Ηλείας, η φωτιά που βρίσκεται στην Γορτυνία», ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε, «η γραμμή άμυνας έχει στηθεί με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου, που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, μετά τον Αλφειό ποταμό, προκειμένου να μην περάσει η φωτιά προς τις περιοχές Σέκουλας, Δαφνούλα και Αλιφείρα».

Σε θέση μάχης για τις αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται σε σημεία απ’ όπου έχει περάσει η φωτιά, κυρίως σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία. Οι περισσότερες από τις αναζωπυρώσεις γίνονται κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού στην Ηλεία δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 313 πυροσβέστες με 101 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε 116.717 στρέμματα ανέρχεται η καμένη γη που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και στις περιοχές Κολυρίου, Λαμπετίου και Βαρβάσαινας, σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε ο Δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος