Ηλεία: Μεγάλη η έκταση της καταστροφής – Σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις (video)

Στην Αρχαία Ολυμπία οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν τις αναζωπυρώσεις σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Νεράιδα και Λάλα.

Πυροσβεστικές δυνάμεις και μηχανήματα έργου εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα διοικητικά όρια Ηλείας-Αρκαδίας, ώστε να μην περάσει σε περιοχές της Ηλείας, συγκεκριμένα σε περιοχές του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, η πυρκαγιά που καίει στη Γορτυνία.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας επιχειρούν συνεχώς, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις που μπορεί να εκδηλωθούν, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας δεκάδες εθελοντές και στελέχη της Τ.Α. συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους. Η Μητρρόπολη Ηλκείας φιλοξενεί στα ιδρύματά της ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι, παρέχοντας στέγη και τροφή για όσο χρειαστεί.

Έκκληση από τους κατοίκους των χωριών από όπου πέρασε η φωτιά, για αποστολή ζωοτροφών. Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας μιλώντας στην ΕΡΤ και τον Χ. Πλευριά, είπε πως συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέτζο για το θέμα.

Η Αρχαία Ολυμπία που είχε πληγεί και από τις καταστροφικές φωτιές το 2007, αντιμετωπίζει πλεόν σοβαρό πρόβλημα αφού οι υποδομές και οι καλλιέργρειες έχουν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό. Κάτοικοι και τοπίκή αυτοδιοήκηση ζητούν ένα συνολικό πρόγραμμα αποκατάστασης για την οικονομία της περιοχής, που βλέπει και πάλι μεγάλος μέρος του πληθυσμού της υπαίθρου να βρίσκεται σε απόγνωση. Έχουν καταστραφεί σχεδόν 120.000 στρέματα γης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος