ΟΙΥΕ: Απεργιακό τριήμερο 6, 7 και 8 Μαΐου για ασφαλιστικό και κυριακάτικη αργία

Σε συμπαράταξη με το σύνολο των ομοσπονδιών, που ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, βρίσκεται και η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), που εκτός από την 24ωρη απεργία της Κυριακής 8 Μαΐου, για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, απεργεί και το διήμερο 6 και 7 Μαΐου.

Η ομοσπονδία καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος την Κυριακή στις 10.00 π.μ. και σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: “Η Κυβέρνηση, σερνόμενη πίσω από τις απαιτήσεις των δανειστών, και προκειμένου να αποδείξει ότι είναι καλός μαθητής στο Eurogroup στις 9 ΜΑΗ, αποφάσισε εκτάκτως να ψηφίσει στη Βουλή και μέσα στο Σαββατοκύριακο, το  Αντισφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει ετοιμάσει και αποδομεί τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη μεθόδευση, που εκτός άλλων έχει ως στόχο να πιαστούν στον ύπνο οι εργαζόμενοι, τα Συνδικάτα και ο Ελληνικός λαός.

Οι εργαζόμενοι,  οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι καλούνται, για μια ακόμα φορά, να θυσιαστούν, ώστε με την δρομολόγηση της διάλυσης του Ασφαλιστικού Συστήματος να ικανοποιηθούν οι  πιστωτές της χώρας και να σιγουρέψουν ότι η αποπληρωμή των δανείων τους θα γίνει, έστω και αν ο λαός μας οδηγηθεί στην πλήρη εξαθλίωση”.

Τέλος η ΟΙΥΕ επισημαίνει πως: “Έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε και να αντισταθούμε, με όλες μας τις δυνάμεις,  ενάντια στη νέα επίθεση που δεχόμαστε.

Συμμετέχουμε μαζικά, ενωτικά, δυναμικά στη 48ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ αύριο και μεθαύριο:  Παρασκευή και Σάββατο – 6 και 7 ΜΑΗ, για να δώσουμε ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα ενάντια στην αποδόμηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συνεχίζουμε με την ίδια ένταση και αγωνιστικότητα την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ στον εορτασμό της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ και δίνουμε μήνυμα αντίστασης, ενάντια στις πολιτικές που ξεθεμελιώνουν συνολικά τους μισθούς μας, τις συλλογικές μας συμβάσεις, τα εργασιακά μας δικαιώματα, την ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ,  την Κοινωνική μας Ασφάλιση και τις συντάξεις”.

ΟΙΥΕ: Απεργιακό τριήμερο 6, 7 και 8 Μαΐου για ασφαλιστικό και κυριακάτικη αργίαΕκδήλωση εργαζομένων το Σάββατο 7/5, 20.00

Με ανακοίνωσή τους, “Εργαζόμενοι-ες από τον κλάδο του εμπορίου”   και το “Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και
τα “απελευθερωμένα” ωράρια”, αναφέρουν ότι στα γραφεία τους (Λόντου 6 – Εξάρχεια, β’ όροφος) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση και παρουσίαση video.

Το θέμα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι: “για τις αντιστάσεις μας στον χώρο του εμπορίου, για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας, για τα συμφέροντα και την αξιοπρέπειά μας, για τις μικρές και τις μεγάλες μάχες που πρέπει να δώσουμε στους χώρους δουλειάς, για την οργάνωσή μας και τις συλλογικές μας απαντήσεις, ενώ θα ακολουθήσει bar οικονομικής ενίσχυσης για τα έξοδα της συλλογικότητάς μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος