Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: Μοναχοί εκμεταλλεύονται το ράσο και παρασύρουν κόσμο (video)

Για το περιστατικό με τον νεαρό μοναχό, που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, ενώ ο ίδιος ήθελε να εμβολιαστεί αλλά δεν τον άφηνε ο γέροντάς του, μίλησε στην ΕΡΤ ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος.

«Είναι λυπηρό να ακούγονται αυτά τα πράγματα ότι απαγορεύει ο γέροντας στο πνευματικό του παιδί τον εμβολιασμό. Εγώ από την πρώτη στιγμή, ως πνευματικός, συμβουλεύω τους ανθρώπους που έρχονται κοντά μου, να ακούν τι λέει η ιατρική κοινότητα» τόνισε.

«Δεν υπάρχει κώλυμα πνευματικό όσον αφορά στο εμβόλιο. Δεν έχει σχέση. Είναι λυπηρό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σήμερα. Είναι άνθρωποι που το μυαλό τους ζει σε μια άλλη εποχή, με μια φανατική κατάσταση, με μισαλλοδοξία, με μίσος και έχθρα κατά των ανθρώπων. Ότι ορίζει η έννοια του “φανατικός”» σημείωσε ο Αρχιμανδρίτης.

Σε ερώτηση για το πόσα είναι αυτά τα άτομα, απάντησε ότι είναι αρκετοί μεν αλλά δεν είναι η πλειοψηφία. «Κάνουν όμως ζημιά, εκμεταλλεύονται την ιδιότητα του μοναχού και πνευματικού και παρασύρουν κόσμο. Δεν είναι η δουλειά του πνευματικού να επιβάλλει αυτά τα πράγματα. Δεν γνωρίζει, δεν είναι γιατρός ο πνευματικός» κατέληξε.

Τόνισε ότι οι αντιεμβολιαστές απέχουν μακράν από την Ορθοδοξία και το χριστιανικό πνεύμα ενώ σημείωσε ότι είναι ντροπή για έναν χριστιανό να μην σέβεται τη δημόσια υγεία.

Έκανε παράλληλα γνωστό ότι είχε ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα εδώ και δύο μήνες για διασπορά ψευδών ειδήσεων από ανθρώπους που ζουν παράνομα στο συγκρότημα και βγαίνοντας στον κόσμο προπορεύονται στα αντιεμβολιαστικά κινήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος