Ιερά Σύνοδος: Επί τάπητος τα μέτρα για την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες

Συνέρχεται, μέσω τηλεδιασκέψεως, από το πρωί, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Επί τάπητος θα τεθούν τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες. Συγκεκριμένα, από σήμερα οι πιστοί θα μπορούν να εισέρχονται στους ιερούς ναούς μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ή πιστοποιητικό νόσησης, ή με αρνητικό τεστ (μοριακό ή rapid). Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν εναλλακτικά και δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

Προβλέπεται επίσης πρόστιμο 300 ευρώ για τους πιστούς και 1500 ευρώ για τον υπεύθυνο ή τον ιερέα της εκκλησίας αν δεν τηρούνται τα μέτρα, ενώ πιστοποιητικά και τεστ θα πρέπει να ελέγχονται από τους υπευθύνους των ναών.

«Εμείς πήραμε από την πλευρά τα μέτρα που είναι τα καλύτερα. Σήμερα θα ανταλλάξουμε απόψεις» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ΕΡΤ κατά την είσοδο του στο Συνοδικό Μέγαρο.

«Η εκκλησία παροτρύνει το ποίμνιό της στην ζωή της αγάπης, που έχει μέσα της υπευθυνότητα , φροντίδα για τον άλλο, για τον εαυτό μας, το σώμα μας είναι ναός του αγίου πνεύματος, η υγείας μας είναι αγαθό του Θεού. Όλα αυτά τα διδάσκουμε και παροτρύνουμε τους ανθρώπους να κάνουν το καλύτερο που μπορούν σε αυτές τις συνθήκες που βρισκόμαστε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να εμβολιαστούμε και να τηρούμε όλα τα προστατευτικά μέτρα» τόνισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος