Ίδρυμα Χατζηγάκη: Συνεχίζονται οι αποστολές στήριξης για τη Θεσσαλία

Οι συνεχείς δυσμενείς εξελίξεις στην Θεσσαλία, κάνουν τις ανάγκες των συνανθρώπων μας στις πληγείσες περιοχές να διογκώνονται. Το Ίδρυμα Χατζηγάκη συνεχίζει την εκστρατεία υποστήριξης των πλημμυροπαθών σε δύο βασικούς άξονες:

  1. Αποστολές Στήριξης | Σε Είδη Πρώτης Ανάγκης
  2. Πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο | Σε Σχολικά Είδη-Εξοπλισμό

Οι Αποστολές Στήριξης για τη Θεσσαλία

Οι Αποστολές Στήριξης στοχεύουν στην παροχή ειδών άμεσης ανάγκης όπως εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα (μακράς διάρκειας, βρεφικά), είδη υγιεινής και ύπνου, καθαριστικά οικίας ακόμα και έπιπλα (στρώματα, ράντζα). Διενεργούνται υπό τον συντονισμό της ΓΓ Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη. Η ομάδα του Ιδρύματος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πεδίο με σκοπό να παραδίδονται όλες οι αποστολές αυτοπροσώπως και να καταγραφούν όλες οι ανάγκες για μελλοντικές αποστολές.

Το πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο

Το πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο λοποιείται με στόχο την υποστήριξη σχολικών κοινοτήτων στις πληγείσες περιοχές σε Θεσσαλία μέσα από την:

Α. Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών

Β. Πρωτοβουλίες Αρωγής για τις Σχολικές Υποδομές

Με συντονισμένες πρωτοβουλίες, όπου από την ομάδα του Ιδρύματος διενεργούνται συνεχώς ενδελεχείς καταγραφές αναγκών σε κάθε σχολική κοινότητα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς των περιοχών ώστε να υποστηριχθούν άμεσα σχολικές κοινότητες που μετρούν σοβαρές ελλείψεις σε υλικό καθώς και σε απώλειες-αλλοιώσεις στις δομές τους.

Ίδρυμα Χατζηγάκη: Συνεχίζονται οι αποστολές στήριξης για τη Θεσσαλία

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Μπορείτε να γίνετε μέρος της προσπάθειας με τους παρακάτω τρόπους:

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη έχει ήδη παραδώσει 13 τόνους σε είδη πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας στο Δήμο Παλαμά-Καρδίτσας σε χωριά όπως ο Βλοχός, ο Κοσκινάς, η Μεταμόρφωση, στον Δήμο Τρικκαίων και στο Γεν. Νοσοκομείο Τρικάλων, μέσα από μία αποτελεσματική συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και τον φορέα TAGMA21.

Ίδρυμα Χατζηγάκη: Συνεχίζονται οι αποστολές στήριξης για τη Θεσσαλία

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Χατζηγάκη

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008, αποτελώντας το όραμα του δικηγόρου και λογοτέχνη Παναγιώτη Χρ. Χατζηγάκη.Στους καταστατικούς σκοπούς του περιλαμβάνονται κοινωφελείς και πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα με έμφαση στην πρόνοια, την αλληλεγγύη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Ξεκίνησε επίσημα την δράση του τον Φεβρουάριο του 2012.

Στηριζόμενο στις άοκνες προσπάθειες του Προέδρου και Συνιδρυτή, Δρ. Στέλιου Μ. Χατζηγάκη, στα δέκα χρόνια ενεργούς πορείας του, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη έχει διοργανώσει συνέδρια και διαλέξεις, έχει απονείμει βραβεία και υποτροφίες σε μαθητές, έχει υποστηρίξει την έρευνα και την ιστορία κι έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες δωρεές σε κοινωνικές δομές, οργανισμούς και σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Το 2022 ξεκινά να υλοποιεί το Πρόγραμμα Παιδεία & Περιβάλλον σε ακριτικά νησιά και δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές. Ένα εκπαιδευτικό-περιβαλλοντικό πρόγραμμα δωρεών και βιωματικών δράσεων με στόχο την ενδυνάμωση απομακρυσμένων σχολικών κοινοτήτων με εταίρους το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος