Ίδρυμα Χατζηγάκη: Ημέρα Προσφοράς και Συμπερίληψης με 90 εθελοντές από Ελλάδα και Αμερική

Σύνοψη
  • Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Προσφοράς & Συμπερίληψης από το Ίδρυμα Χατζηγάκη
  • Στόχος είναι να προάγει τη συλλογική δράση, τη συμπερίληψη και την ευαισθητοποίηση γύρω από θεματικές όπως το περιβάλλον αλλά και την κατάρριψη μύθων γύρω από την αναπηρία
  • «Υιοθετήθηκε» μια πλατεία στην Αγία Παρασκευή με σκοπό την ανάπλαση της, έγινε δενδροφύτευση, καθαρισμός, βάψιμο και δημιουργήθηκαν γωνιές αναψυχής

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Χατζηγάκη διοργάνωσε την Ημέρα Προσφοράς & Συμπερίληψης. Σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και την Inspired Voyager, πάνω από 90 εθελοντές και εθελόντριες συναντήθηκαν στην Πλατεία Μελίνα Μερκούρη, μεταξύ αυτών 30 μαθητές-μαθήτριες από τη Βόρεια Καρολίνα των Η.ΠΑ., από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) – Αγίας Παρασκευής και το Μουσικο-κινητικό Εργαστήρι από το Χελιδόνι – Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ – Αγ. Παρασκευής και από τρεις διαφορετικούς φορείς που εστιάζουν στην υποστήριξη και ενδυνάμωση ατόμων με αναπηρία, EΣΤΙΑ – Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και ΤΑΓΜΑ21.

Πρόκειται για μία ημέρα αφιερωμένη στην:

  • Ενδυνάμωση της βιωματικής εκπαίδευσης
  • Ενεργοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τον εθελοντισμό
  • Ενίσχυση της ωφέλιμης διάδρασης, της συμπερίληψης, της αλληλεγγύης μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών ομάδων ατόμων που έχουν ένα κοινό: την αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση
Ίδρυμα Χατζηγάκη: Ημέρα Προσφοράς και Συμπερίληψης με 90 εθελοντές από Ελλάδα και Αμερική

«Υιοθετώντας» Μία Πλατεία

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη στο πλαίσιο της διοργάνωσης «υιοθετεί» την Πλατεία Μελίνα Μερκούρη με σκοπό την ανάπλαση της, φυτεύοντας 80+ δενδρύλλια σε όλη την έκταση της, καθαρίζοντας, βάφοντας και δημιουργώντας γωνιές αναψυχής.

Ανάσες Πρασίνου

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του Γεωπόνου του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Φυτεύτηκαν 7 διαφορετικά είδη αειθαλών πλατύφυλλων δενδρυλλίων.

Χρώμα & Γωνιές Αναψυχής

Ομαδική δραστηριότητα καθαρισμού, χρωματισμού, εξωραϊσμού της πλατείας. Δημιουργήθηκαν ξανά καθαρές και όμορφες γωνιές αναψυχής σε όλη την πλατεία. Σε συγκεκριμένο σημείο της πλατείας δημιουργήθηκε επίσης και ένα συμβολικό μικρό graffiti mural.

Αγαπάμε & Μαθαίνουμε για τις Μέλισσες

Με την συμβολή της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης The Bee Camp όλες οι ομάδες έμαθαν για την βαρύτητα που ενέχουν οι μέλισσες για ένα πιο βιώσιμο μέλλον στον πλανήτη Γη με βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια αναγνώρισης και μέσα από την κατασκευή σπόρο-βόλων για την προσέλκυση και την αύξηση επικονιαστών.

Ίδρυμα Χατζηγάκη: Ημέρα Προσφοράς και Συμπερίληψης με 90 εθελοντές από Ελλάδα και Αμερική

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Γ.Γ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη, Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, ανέφερε σχετικά: «Οι Ημέρες Προσφοράς & Συμπερίληψης, είναι ημέρες ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, κινητοποίησης για την προαγωγή της συλλογικής δράσης για το περιβάλλον και την έμπρακτη εξάλειψη στερεοτύπων γύρω από την αναπηρία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που όλες και όλοι ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα του Ιδρύματος αλλά και που μέσα από την διευρυμένη συνεργασία μας με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, μπορούμε να διευρύνουμε τις πρωτοβουλίες μας με στόχο την προσφορά στην κοινότητα και την αύξηση πνευμόνων πρασίνου στον οικιστικό ιστό».

Ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης, Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, τόνισε για την πρωτοβουλία «Στηρίζουμε με θέρμη αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Χατζηγάκη καθώς είναι μία ευκαιρία να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία της εθελοντικής προσφοράς αλλά και της ευαισθητοποίησης σε δράσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο. Δεκάδες εθελοντές,  μαθητές σχολείων του Δήμου μας και εκπρόσωποι φορέων της πόλης μας, ένωσαν δυνάμεις για να ομορφύνουν την πλατεία Μελίνα Μερκούρη, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της βιωματικής εκπαίδευσης, της συμπερίληψης αλλά και της προσφοράς στην άνθρωπο και τη φύση. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Χατζηγάκη

Ίδρυμα Χατζηγάκη: Ημέρα Προσφοράς και Συμπερίληψης με 90 εθελοντές από Ελλάδα και Αμερική

Η Ημέρα Προσφοράς & Συμπερίληψης πραγματοποιήθηκε με την συνεισφορά της Mondelez Hellas η οποία προσέφερε μερικά από τα προϊόντα της προς τους εθελοντές και τις εθελόντριες.

Την πρωτοβουλία υποστήριξαν όλες οι ομάδες του Δήμου Αγίας Παρασκευής, οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, Παιδείας, Υποδομών, Δικτύων και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Κοινωνικής Προστασίας, Ενδυνάμωσης και ΑμεΑ, Πολιτιστικής Ανάπτυξης καθώς και η Τεχνική Υπηρεσία και η Υπηρεσία Πρασίνου. Τέλος, συμμετείχε και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής.

Ημέρες Προσφοράς & Συμπερίληψης

Μία ημέρα. Μία γιορτή εθελοντισμού, αλληλεγγύης, βιωματικής εκπαίδευσης.

Ξεκίνησαν το 2023, με σκοπό να προάγουν την συλλογική δράση, την συμπερίληψη και την ευαισθητοποίηση γύρω από θεματικές όπως το περιβάλλον αλλά και την κατάρριψη μύθων γύρω από την αναπηρία. Διενεργούνται σε συνεργασία με Δήμους της Αττικής, μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, σωματεία και ομάδες εθελοντών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλοι και όλες μαζί συναντιόμαστε για μία ημέρα, μ’ έναν κοινό στόχο: Να προσφέρουμε συλλογικά.

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008, αποτελώντας το όραμα του δικηγόρου και συγγραφέα Παναγιώτη Χρ. Χατζηγάκη. Στους καταστατικούς σκοπούς του περιλαμβάνονται κοινωφελείς, πολιτιστικές δράσεις και βιωματικά προγράμματα με έμφαση στην παιδεία, την αλληλεγγύη, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Ξεκίνησε επίσημα την δράση του τον Φεβρουάριο του 2012.

Στηριζόμενο στις άοκνες προσπάθειες του Προέδρου και Συνιδρυτή, Δρ. Στέλιου Μ. Χατζηγάκη, στα δέκα χρόνια ενεργούς πορείας του, το Ίδρυμα Χατζηγάκη έχει υλοποιήσει προγράμματα (Παιδεία & Περιβάλλον, Μαζί για το Σχολείο, Πακέτα Αγάπης, Αποστολές Στήριξης) έχει διοργανώσει συνέδρια και διαλέξεις, έχει απονείμει βραβεία και υποτροφίες σε μαθητές, έχει υποστηρίξει την έρευνα και την ιστορία κι έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες δωρεές σε κοινωνικές δομές, οργανισμούς και σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος