Ειδήσεις από τη Ζάκυνθο

Σύντομη ενημέρωση από τη Ζάκυνθο.

Να μην ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, καλεί τoν βουλευτή Ζακύνθου και υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας τη σχετική χθεσινή είδηση της ΕΡΤ Ζακύνθου. Η κομματική οργάνωση, παράλληλα,  ζητά από την κυβέρνηση να δρομολογήσει άλλες λύσεις. Μέχρι στιγμής, πάντως, ο κ.Κοντονής, δείχνει να παραμένει στο πλευρό του πρωθυπουργού. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θοδωρής Γαλιατσάτος, με επιστολή του στον πρωθυπουργό, ζητά να μην κάνει πράξη τη συμφωνία με τους δανειστές. Όπως αναφέρει ο κ.Γαλιατσάτος, τα νέα σκληρά μέτρα, δεν τα κατανοούν ούτε τα αποδέχονται οι Ιόνιοι πολίτες, αντίθετα, θέλουν πειστικές απαντήσεις.   

«Δεν υπάρχει καλό ή κακό και αναγκαστικό μνημόνιο» τόνισε με σημερινές δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο αντι-περιφερειάρχης Κεφαλονιάς, Παναγής Δραγκουλόγκωνας, αναφέροντας ότι η κοινωνία των Ιονίων Νήσων θα συνεχίσει την αντίσταση σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση. «Εκπροσωπούμε μια παράταξη στα Ιόνια Νησιά, που εξελέγη περιφερειακή αρχή με αντιμνημονιακό πρόγραμμα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει» όπως κατέστησε σαφές, ενώ, τόνισε ότι πως  πρέπει να αναζητηθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις.   
«Το νέο μνημόνιο δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη» εκτίμησε το μέλος της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και φοροτεχνικός, Δημήτρης Πέττας, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου. «Ναι μεν η κυβέρνηση εκβιάστηκε από τους δανειστές, αλλά, έπρεπε να είχε προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε ο κ. Πέττας, διευκρινίζοντας ότι το νόμισμα δεν αποτελεί φετίχ. Μάλιστα, αναφερόμενος στα νέα μέτρα και ειδικότερα στο ΦΠΑ, επισήμανε ότι θα πληγούν ανεπανόρθωτα η τουριστική και η αγροτική οικονομία στις οποίες στηρίζεται το νησί μας.
 
Τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο εγκατάστασης κινητής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο νταμάρι της Αγίας Μαρίνας, στη δημοτική ενότητα Αρτεμισίων του δήμου Ζακύνθου. Όπως δήλωσε σήμερα στην τοπική ΕΡΤ, ο διευθυντής του ΦΟΔΣΑ, Θοδωρής Κάρδαρης, υπάρχει αδειοδότηση για προσωρινή εγκατάσταση που δεν αφορά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και ότι ότι, κακώς, ταυτίζεται η συγκεκριμένη λειτουργία με χωματερή, διότι μεσολαβεί επεξεργασία. Τέλος, πρόσθεσε ότι, κάτοικοι και φορείς θα κληθούν να συμμετέχουν ενεργά στην όλη διαδικασία.    
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος